Livre
Néerlandais

Bezig Beertje bij de dino's

Benji Davies (auteur), Bette Westera (traducteur)
Public cible:
0-2 ans et plus
Bezig Beertje gaat op safari naar het dinopark. Klein vierkant hardkartonnen prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en tekst op rijm. Met schuifelementen. Vanaf ca. 2 jaar.
Extra subject
prentenboeken
Titre
Bezig Beertje bij de dino's
Auteur
Benji Davies
Traducteur
Bette Westera
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Bizzy Bear dinosaur safari
Éditeur
[Haarlem]: Gottmer, 2016
[8] p. : ill.
ISBN
9789025762117 (hardback)

Commentaires

In dit deeltje uit een serie peuterprentenboekjes gaat Bezig Beertje samen met zijn konijnenvriendje met een stoere jeep op safari in het dinopark. Hij volgt dinosporen en ziet hoe een kleine dino uit zijn ei kruipt. Vrijwel vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken en schuifelementen. De tekst bestaat uit acht korte eenvoudige zinnen op rijm, een zin per pagina, vertaald door Bette Westera. Elke zin begint met ‘Bezig Beertje, Bezig Beertje’. Vanwege deze herhaling en het eindrijm ontstaat een prettige sfeer zoals in wiegeliedjes. De paginagrote tekeningen tonen vrolijke situaties in het dinopark: veel zogenaamd wilde dieren maar ook een dino-ober die drankjes serveert. De tekeningen zijn vrolijk en er is veel op te zien; ze wisselen regelmatig van perspectief. Op elke rechterpagina zit een stevig uitgevoerd schuif- of draaielement, bijvoorbeeld om de dino uit zijn ei te laten komen of een aantal dino’s te laten rondvliegen. Een gezellig peuterboekje uit de serie o…Lire la suite

Bezig Beertje bij de dino's

De boekjes van 'Bezig Beertje' kennen we ondertussen al. Ook dit verhaal is op zich niet veel bijzonders. Maar de beweegbare elementen in dit boek blijven scoren bij peuters. Al moeten peuters om de schuifjes te doen bewegen toch al een goed ontwikkelde fijne motoriek hebben.

Op de cover zit Bezig Beertje al klaar in zijn jeep. Zelfs hier kan je al een luikje openschuiven en dan wordt duidelijk dat hij een dinopark gaat bezoeken. Op de eerste bladzijden rijdt Bezig Beertje het park binnen. Daarna kan hij sporen zoeken, dino’s voeren en zelfs een baby-dino zien geboren worden. En tot slot gaat ons beertje nog iets drinken bij de T-rex Mex.

De spaarzame tekst is op rijm en stelt niet veel voor. Bezig Beertje, Bezig Beertje, dino-dag. Bezig Beertje, Bezig Beertje aaien mag! Ook Nederlandse uitdrukkingen zoals “Ben je mal?” moet je voor lief nemen. Zoals altijd richt dit boekje zich meer op het bekijken van de vrolijke kleurrijke prenten en de verrassing van de sc…Lire la suite