Livre
Néerlandais

Vrees het duister

Becky Masterman (auteur), Els van Son (traducteur)
Brigid Quinn is een krasse zestiger en voormalig FBI-agente die geniet van haar oude dag tot ze door een vriendin gevraagd wordt de zelfmoord van de tienerzoon van een dorpsgenoot nader te bekijken.
Titre
Vrees het duister
Auteur
Becky Masterman
Traducteur
Els van Son
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Fear the darkness
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, copyright 2016
332 p.
ISBN
9789024553440 (paperback)

Commentaires

Brigid Quinn is een krasse zestiger die in extreme omstandigheden als FBI-agente een hard leven heeft gehad, nu geniet van haar oude dag - tot ze door een vriendin gevraagd wordt de zelfmoord van de tienerzoon van een dorpsgenoot nader te bekijken. Al snel ontdekt ze enkele onregelmatigheden in het onderzoek. Op hetzelfde moment neemt ze de tienerdochter van haar pas overleden zus in huis, wat voor een zelfstandige, pas gehuwde vrouw zonder handleiding voor kinderen een hele beproeving is. Een van haar honden raakt (toevallig of niet) vergiftigd, ze begint hallucinaties te krijgen en zich hoe langer hoe slechter te voelen. Ze vermoedt kwade opzet. Net als in haar debuutroman ‘Route 66 killer’* is het een verademing een oudere, sterke vrouw, Brigid Quinn, als hoofdpersonage te zien met andere problemen dan testosteron gedreven actiehelden. Om de onvoorziene en bevreemdende gebeurtenissen aan te pakken nemen haar opleiding, carrière en instinct het over en het wordt super spannend met v…Lire la suite

À propos de Becky Masterman

Becky Masterman, née en 1951 en Floride, aux États-Unis, est une femme de lettres américaine, auteure de roman policier.

Biographie

Elle amorce une carrière dans le milieu théâtral, puis devient éditrice de publications médicales et juridiques. Elle fait ensuite des études à la Florida Atlantic University et obtient un diplôme en écriture créative.

En 2013, elle publie son premier roman, Rage blanche (Rage Against the Dying). C'est le premier volume d'une série consacrée à Brigid Quinn, un ancien agent du FBI qui chassait les prédateurs sexuels, en retraite à Tucson. Avec ce roman, elle est finaliste de sept prix littéraires, dont le prix Edgar-Allan-Poe 2014 du meilleur premier roman.

Œuvre

Série Brigid Quinn