Livre
Néerlandais

Pip en Posy en het kleine plasje

Axel Scheffler (dessinateur), Nosy Crow (auteur)

Pip en Posy en het kleine plasje

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Pip gaat bij Posy spelen. Het samen spelen is zo leuk dat hij vergeet te gaan plassen waardoor er plots een plasje op de grond ligt. Posy is erg behulpzaam om het probleempje op te lossen.
Titre
Pip en Posy en het kleine plasje
Dessinateur
Axel Scheffler
Auteur
Nosy Crow
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The little puddle
Édition
1
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789025749910 (hardback)

Commentaires

Vanaf hun kleine dreumes twee jaar is, beginnen heel wat ouders met zindelijkheidstraining. Boeken kunnen daarbij vaak een hulp zijn. In Pip en Posy en het kleine plasje zijn Pip en Posy, een klein konijntje en een muisje, fijn samen aan het spelen. Pip gaat zo op in het spel dat hij vergeet dat hij moet plassen. Maar ‘[i]edereen heeft wel eens een ongelukje’. Posy helpt hem het plasje op te ruimen en geeft Pip nieuwe kleren. En de volgende keer gaat Pip wél op het potje, helemaal zelf.
Met Pip en Posy roept illustrator Axel Scheffler, onder meer bekend van De gruffalo en andere samenwerkingen met auteur Julia Donaldson, een reeks in het leven, speciaal voor peuters vanaf één jaar. Naast Pip en Posy en het kleine plasje verscheen ook al Pip en Posy en de superstep. Met thema’s als zindelijkheid, vallen en de strijd om speelgoed zijn de verhaaltjes herkenbaar en sluiten ze aan bij de leefwereld van jonge peuters. Ouders komen in de reeks niet voor. Hoe…Lire la suite
Konijn Pip is fijn bij muis Posy aan het spelen, ze zijn heerlijk bezig. Eerst spelen ze met de knuffels, daarna met de trein. Daar krijg je dorst van! Gretig drinkt Pip zijn beker leeg, en dan ligt er opeens een plasje op de grond. Op de ruim opgezette illustraties (met de losse hand neergezette zwarte lijnen, ingevuld met warme kleuren) is goed te volgen wat die twee ondernemen. De eenvoudige tekst biedt ondersteuning, en aan de hand van de illustraties kan samen verder gepraat worden. Positief is dat het Pip de tweede keer wel lukt om netjes gebruik te maken van het potje. Over Pip en Posy verscheen ook ‘Pip en Posy en de superstep’*; eind 2011 zal nog een deel verschijnen. De schrijver/illustrator werd vooral bekend door zijn illustraties voor de prentenboeken over de Gruffalo. De gekleurde illustratie op het aansprekende, met foam gevulde omslag van dit vierkante prentenboek geeft precies weer waar het verhaaltje over gaat. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Pip en Posy en het kleine plasje

Pip konijn gaat bij Posy muis spelen. Samen hebben ze veel plezier. Zoveel plezier dat Pip vergeet dat hij een plas moet doen en dan ligt er opeens een plasje op de grond. Maar geen nood. Posy heeft wel iets voor hem om aan te trekken. In een jurkje van de kleine muis zet Pip de namiddag zorgeloos verder. Wanneer hij alweer moet plassen, denkt hij wel aan het potje, helemaal zelf.
Jonge peuters voor wie dit verhaal geschreven is, krijgen de kans om mee te leven met twee aaibare figuurtjes. De ervaringen van het konijn en de muis sluiten volledig aan bij wat ze zelf meemaken. De bladvullende kleurrijke illustraties van Axel Scheffler brengen de korte zinnen tot leven. Ze nodigen uit om verder te kijken, te benoemen, te vergelijken en te herkenen. Dit deeltje uit de serie over Pip en Posy wordt op de achterflap terecht beschreven als een ‘lief’ verhaaltje voor peuters over zindelijk worden en over hoe je als vriendjes samen iets oplost. Aan deze beschrijving beantwoordt het boek v…Lire la suite

À propos de Axel Scheffler

Axel Scheffler (né en 1957) est un illustrateur et animateur allemand résidant à Londres. Il est connu pour ses illustrations de livres jeunesse, en particulier Gruffalo et Petit Gruffalo, écrits par Julia Donaldson.

Vie et carrière

Scheffler est né à Hambourg et a déménagé en Angleterre en 1982. Il est diplômé de la Bath School of Art and Design (en) en 1985, puis travaille dans la publicité et l'édition. Il a illustré les livres de divers auteurs britanniques, allemands et néerlandais dont Julia Donaldson, Jon Blake (en), Paul Shipton, David Henry Wilson (en), Uwe Timm, Paul van Loon, Toon Tellegen (en) et Ia…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions