Livre
Néerlandais

Pip en Posy en de superstep

Axel Scheffler (dessinateur), J.H. Gever (traducteur), Nosy Crow (auteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Pip maakt een ritje op zijn step. Posy wil graag ook een keer. Als Pip even de andere kant op kijkt, grist ze de step uit zijn pootjes en gaat er vandoor. Pip is boos. Toch is het Pip die Posy gaat helpen wanneer ze gevallen is met de step.
Titre
Pip en Posy en de superstep
Dessinateur
Axel Scheffler
Traducteur
J.H. Gever
Auteur
Nosy Crow
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The super scooter
Édition
1
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789025749903 (hardback)

Commentaires

Hoewel Axel Scheffler al heel wat boeken geïllustreerd heeft, blijft zijn naam onlosmakelijk verbonden met De gruffalo. Dit prentenboek, dat in 1999 in samenwerking met auteur Julia Donaldson verscheen, prijkt terecht in menig boekenkasten over de hele wereld. Wie Pip en Posy ter hand neemt, herkent meteen de stijl van Scheffler. Pip, een konijn, en Posy, een muis, doen met hun guitige blik denken aan de muis uit De gruffalo. De felgroene landschappen en blauwe hemels bevestigen die indruk. Met deze reeks slaat Scheffler echter een andere weg in. Hij combineert het auteur- en het illustratorschap en richt zich tot een peuterpubliek van één tot drie jaar.
Momenteel zijn er twee prentenboeken verschenen in de reeks, Pip en Posy en de superstep en Pip en Posy en het kleine plasje. In Pip en Posy en de superstep gaat Pip met zijn step naar de speeltuin. Posy vindt Pips step wel erg mooi en gaat ermee aan de haal. Even later valt Posy…Lire la suite
Pip, een konijntje, rijdt op zijn step omhoog en omlaag; hij kan zelfs een kunstje. Dan komt muis Posy, zij pakt de step af en rijdt ermee weg. Ze kan het nog niet zo goed en dan valt ze. Vierkant prentenboek met een aardig, maar simpel verhaaltje voor peuters waarin 'samen spelen, samen delen' het thema is. De illustraties, van de illustrator van de populaire prentenboeken over de Gruffalo, zijn warm van kleur, licht karikaturaal en meestal over twee bladzijden verdeeld. Er valt genoeg op te ontdekken. Tekst en illustraties vullen elkaar goed aan. Deel uit een serie voor peuters over Pip en Posy, tegelijkertijd verscheen ‘Pip en Posy en het kleine plasje’*, later dit jaar zal nog een deel verschijnen. Zacht, met foam gevuld omslag met aansprekende kleurenillustratie. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Pip en Posy en de superstep

Pip het konijn en Posy de rat zijn vriendjes. Wanneer ze elkaar tegenkomen in het park, merkt Posy Pips nieuwe speelgoed op: een step. Omdat ze zo jaloers is, neemt ze de step van Pip af. Ze begint te steppen, alsmaar sneller tot … ze valt en zich bezeert. Hoe boos Pip ook is, toch heeft hij medelijden met Posy en troost haar.
Dit verhaal van dezelfde auteur als De Gruffalo is eenvoudig, maar leuk. De boodschap is duidelijk: alle dieren spelen samen in harmonie en wanneer er een conflict is, wordt dat snel opgelost. Samen spelen, samen delen dus.
De dierenfiguurtjes werden aangekleed als mensen en lopen rechtop. Scheffler slaagde erin om de gezichtsuitdrukkingen van de dieren op een erg realistische manier weer te geven. Op de achtergrond van het verhaal over Pip en Posy zien we nog kleine ‘verhaaltjes’, zoals bijvoorbeeld een konijn dat op een bepaald moment zijn ijsje laat vallen. Met deze gebeurtenissen op de achtergrond kan je als lezer verder gaan fantaseren.
Sc…Lire la suite

À propos de Axel Scheffler

Axel Scheffler (né en 1957) est un illustrateur et animateur allemand résidant à Londres. Il est connu pour ses illustrations de livres jeunesse, en particulier Gruffalo et Petit Gruffalo, écrits par Julia Donaldson.

Vie et carrière

Scheffler est né à Hambourg et a déménagé en Angleterre en 1982. Il est diplômé de la Bath School of Art and Design (en) en 1985, puis travaille dans la publicité et l'édition. Il a illustré les livres de divers auteurs britanniques, allemands et néerlandais dont Julia Donaldson, Jon Blake (en), Paul Shipton, David Henry Wilson (en), Uwe Timm, Paul van Loon, Toon Tellegen (en) et Ia…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions