Livre
Néerlandais

Pip en Posy in de sneeuw

Axel Scheffler (dessinateur), Nosy Crow (auteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Pip en Posy spelen in de sneeuw. Ze vangen sneeuwvlokjes, vormen sneeuwengelen en gaan sleeën. Maar als ze een sneeuwpop maken, krijgen ze ruzie.
Titre
Pip en Posy in de sneeuw
Dessinateur
Axel Scheffler
Auteur
Nosy Crow
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The snowy day
Édition
1
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2012
[28] p. : ill.
ISBN
9789025752644 (hardback)

Commentaires

Konijn Pip en muis Posy hebben samen al heel wat avonturen beleefd. In dit winterse avontuur kunnen ze niet wachten om buiten in de sneeuw te gaan spelen. Ze kleden zich warm aan en dan begint de pret: ze sleeën, maken voetsporen en sneeuwengelen in de sneeuw en vangen sneeuwvlokjes op hun tong. Zoals in allicht elk verhaal over vriendschap komt er een moment dat het misgaat. Hier vindt dat keerpunt plaats wanneer Pip en Posy besluiten een sneeuwpop te maken. Allebei willen ze hun eigen evenbeeld bouwen en dat betekent dat Posy een sneeuwmuis voor zich ziet, terwijl Pip meteen aan een sneeuwkonijn denkt. Uit woede gooit Posy een sneeuwbal tegen Pips hoofd. Pip wordt boos en geeft Posy een duw, waarna ze allebei moeten huilen. Natuurlijk zijn het ook deze keer weer de diertjes zelf die moedig genoeg zijn om ‘sorry’ te zeggen en het bijleggen. In een warme huiskamer knutselen ze vervolgens allerlei soorten dieren van klei.
Dit 'Pip en Posy'-verhaaltje is eenvoudig, maar geslaagd. …Lire la suite
Warm ingepakt genieten konijntje Pip en muisje Posy van alle sneeuwpret. Maar als ze een sneeuwpop maken, gaat het fout. Posy wil een sneeuwMUIS en Pip een sneeuwKONIJN. Het meningsverschil loopt uit de hand en al snel rollen ze door de sneeuw en raken ze helemaal koud, nat en verdrietig. Gelukkig maken ze het ook snel weer goed. Peuters zullen zich goed kunnen identificeren met Pip en Posy die met al hun zintuigen de wereld ontdekken. Zij kunnen bovendien van hun helden leren hoe je een ruzie weer kunt bijleggen door sorry tegen elkaar te zeggen. De moraal ligt er niet te dik op. Dankzij de tekeningen van Alex Scheffler (bekend van de Gruffalo) blijft het vooral een herkenbaar en sfeervol winterverhaal. Op de tekeningen, meestal verdeeld over twee bladzijden, is veel te zien en door de expressie op hun gezicht komen Pip en Posy echt tot leven. Het vierkante prentenboek maakt deel uit van een serie*, waardoor peuters zich nog meer aan Pip en Posy kunnen hechten. Ook de vormgeving past…Lire la suite

Pip en Posy in de sneeuw

Het heeft gesneeuwd. Pip het konijn en Posy de muis gaan spelen in de sneeuw. Ze trekken warme kleren aan en sneeuwlaarzen. De sneeuwpret kan beginnen! Ze maken sporen in de sneeuw, ze vangen sneeuwvlokjes met hun tong, ze maken afdrukken van zichzelf in de sneeuw, ze glijden op de slee. Tenslotte gaan ze een sneeuwpop maken, maar bij het hoofd gaat het mis. Pip wil dat het een konijn wordt en maakt een lang oor en Posy wil een muis en maakt een kort oortje. Ze gooien het hoofd eraf en Posy gooit een grote sneeuwbal tegen het hoofd van Pip. Pip duwt Posy omver en dan beginnen ze te huilen. Posy zegt eerst sorry en dan zegt Pip het ook, waarna ze weer naar binnen gaan als twee dikke vrienden. Een leuk, herkenbaar boekje voor peuters en jonge kleuters. De tekeningen zijn heel kleurrijk en expressief.


À propos de Axel Scheffler

Axel Scheffler (né en 1957) est un illustrateur et animateur allemand résidant à Londres. Il est connu pour ses illustrations de livres jeunesse, en particulier Gruffalo et Petit Gruffalo, écrits par Julia Donaldson.

Vie et carrière

Scheffler est né à Hambourg et a déménagé en Angleterre en 1982. Il est diplômé de la Bath School of Art and Design (en) en 1985, puis travaille dans la publicité et l'édition. Il a illustré les livres de divers auteurs britanniques, allemands et néerlandais dont Julia Donaldson, Jon Blake (en), Paul Shipton, David Henry Wilson (en), Uwe Timm, Paul van Loon, Toon Tellegen (en) et Ia…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions