Daisy
Néerlandais

De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen

Andy Griffiths (auteur), Edward Van de Vendel (traducteur), Anne Van Bogaert (narrateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Andy en Terry krijgen bezoek van filmmaker Meneer Megaberoemd, die een film van hun boomhut wil maken. Maar waarom heeft hij alleen interesse in Terry?
Sujet
Boomhutten
Extra subject
luisterboeken, humor, Daisy-boeken
Titre
De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen
Auteur
Andy Griffiths
Traducteur
Edward Van de Vendel
Narrateur
Anne Van Bogaert  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The 78-storey treehouse
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2017
1 cd
Durée
1:56
Éditeur original
Lannoo
Note
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Plusieurs formats:

Commentaires

Het zesde deel over een nog steeds uitdijende (telkens met dertien verdiepingen) boomhut, nu met 78 verdiepingen. Ook nu weer zijn Andy en Terry de bewoners en de makers van het verhaal. Er is wederom een deadline voor het schrijven van een (dit) boek en een aankondiging van het volgende deel (met 91 verdiepingen). Onderwerp is (naast de dertien nieuwe verdiepingen) het maken van een Boomhut-film waarbij de filmmaker alleen geïnteresseerd blijkt in Terry en niet in Andy. Verder spelen spionerende koeien een belangrijke rol. Ook in dit deel zijn er meer tekeningen dan tekst, wat het boek erg aantrekkelijk maakt voor tegenstribbelende lezers (die opeens heel snel een boek uit zullen lezen). De humor is niet alleen geschikt voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen leuk. Vanaf ca. 9 jaar.

De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen

Daar zijn ze weer, Andy en Terry. Zes boeken schreven hun naamgenoten al over hen en in elk boek krijgt hun waanzinnige boomhut er dertien verdiepingen bij. Het recept is intussen bekend: veel karikaturale illustraties die het voortdurend overnemen van de schaarse tekst, twee vrienden door dik en dun die wonen in een boomhut (de gedroomde schuilplaats van elk kind), een losse verhaallijn vol knotsgekke sprongen en talrijke uitvindingen die je zo gek niet kan bedenken (van een combineermachine die dieren mengt tot een krabbelatorium). Dat alles gieten de auteurs in een recht-voor-de-raap taaltje met veel overdrijvingen, versterkers (‘megaberoemd’ en ‘superbeveiligd’) en nieuwe, gekke woordvondsten als ‘geëlektrihoornd’, ‘rechter Afhamerhoofd’ en ‘spionnenkoe’. De tekst is overigens knap vertaald door Edward van de Vendel.In dit boek duikt meneer Megaberoemd op, die de avonturen van het gekke duo wil verfilmen, of toch die van Terry, want Andy wordt al meteen aan d…Lire la suite

Suggestions