Livre
Néerlandais
Suzume (17, ik-figuur) werkt als woordvoerster van de tijdelijke regering, in de hoop zo meer rechten te kunnen bemachtigen voor haar leeftijdsgenoten. Als ze beschuldigd wordt van een terroristische aanslag, gaat ze op zoek naar een manier om haar naam te zuiveren. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Nagelaten
Auteur
Alexandra Bracken
Traducteur
Anne-Marieke Buijs
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The darkest legacy
Éditeur
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2018
495 p.
ISBN
9789045215808 (paperback)

Commentaires

Vijf jaar na de ontmanteling van de kampen waarin jongeren met bovennatuurlijke gaven werden opgesloten, heerst er in Amerika een relatieve rust. Suzume (17, ik-figuur) werkt als woordvoerster van de tijdelijke regering, in de hoop zo meer rechten te kunnen bemachtigen voor haar leeftijdsgenoten. Maar die hoop wordt de grond in geboord na een terroristische aanslag, waarvan Suzume de schuld krijgt. Opnieuw is het land in onrust, en Suzume slaat op de vlucht. Ze gaat op zoek haar oude vrienden Ruby en Liam, en naar een manier om haar naam te zuiveren. Maar er wordt op haar gejaagd en de chaos wordt steeds groter. Vervolg op de dystopische 'Darkest Minds'-trilogie, waarin nieuwe intriges en geheimen aan het licht komen en de hoge dosis spanning het verhaal voortstuwt. Dit vervolg is meeslepender geschreven en heeft een gevarieerder uitgewerkte verhaallijn dan het slotdeel van de trilogie. Voor liefhebbers van 'De Hongerspelen' en de 'Divergent'-trilogie. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Alexandra Bracken

CC BY-SA 4.0 - Image by Fuzheado

Alexandra Bracken, née le 27 février 1987 à Phoenix en Arizona, est une autrice américaine, connue pour la série de livres Darkest Minds et la série Passenger.

Biographie

Alexandra Bracken est née à Phoenix en Arizona. Elle a vécu à New York, où elle a travaillé dans l'industrie de l'édition pour enfants, d'abord comme assistante de rédaction, puis dans le marketing. Elle est diplômée du lycée de High Chaparral en 2005 et a fréquenté le Collège de William et Mary à Williamsburg en Virginie, où elle a obtenu un diplôme en Histoire et en anglais en mai 2009 avec mention « magna cum laude ».

Carrière

Alexandra Bracken a commencé à écrire son premier roman, Brightly Woven…En lire plus sur Wikipedia