Jeugdboekenmaand

In maart vieren we de Jeugdboekenmaand. Vier jij met ons mee?

In 2021 bestaat de Jeugdboekenmaand 50 jaar. Dat is niet alleen een goede reden om het lezen te vieren. Het is ook hét moment om dank je wel te zeggen tegen iedereen die lezen mogelijk maakt. Applaus dus voor alle auteurs, illustratoren, redacteurs, vertalers, vormgevers, uitgevers, drukkers, boekhandelaren, bibliotheken, scholen, juffen en meesters, recensenten, leesbevorderaars en hoera voor alle grote en kleine lezers, voorlezers en meelezers. We zullen hen tussen 1 en 31 maart op verschillende manieren in de kijker zetten. Lezen is een feest!: onder die noemer vieren we een maand lang!

Banner Jeugdboekenmaand 2021

Lager onderwijs

Schoolprogramma

Ga de uitdaging aan! Samenwerkingsverband BibArt daagt alle scholen uit om mee van lezen een feest te maken.

Wedstrijd

BibArt-uitdaging 6 - 9 jaar

Ga de uitdaging aan! Samenwerkingsverband BibArt daagt kinderen van 6 tot 9 jaar uit om mee van lezen een feest te maken.

Wedstrijd

BibArt-uitdaging 9 - 12 jaar

Ga de uitdaging aan! Samenwerkingsverband BibArt daagt kinderen van 9 tot 12 jaar uit om mee van lezen een feest te maken.

Knutselen

Kleurplaat

Download de kleurplaat en geef je eigen invulling aan de spetterende affiche.

Kleurplaat downloaden

Feesten

Maak jouw eigen feesthoed!

Vier je mee en zet je jouw feesthoed op? Download snel het sjabloon en je bent klaar om te feesten!

Feesthoed downloaden

#kraanvogelchallenge

Kraanvogels

Vouw jij mee?

Helpen jullie ons om minstens 1000 kraanvogels te vouwen?  Doe op 3 april mee aan onze "kraanvogelvouwdag" en maak je eigen kraanvogel!

Tentoonstelling

JBM

Feest!

Tijdens de Jeugdboekenmaand is het ook altijd tijd voor een tentoonstelling van de leerlingen van de Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten. In kader van het thema 'Lezen is een feest' maakten de leerlingen tussen 6 en 11 jaar prachtige kunstwerken. Denk aan veel confetti en grappige feestvarkens!

Boekentips