Grote letter
Nederlands
Na de sluipmoord op zijn vader herovert de zoon van de Egyptische farao met hulp van een magie͏̈r de dubbelkroon op twee overweldigers.
Titel
Magiër
Auteur
Wilbur Smith
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Warlock
Uitgever
Den Haag: Stichting Uitgeverij XL, 2002
2 dl.
ISBN
90-5542-874-4

Andere formaten:

Besprekingen

De Egyptenaar Taita, (bekend uit Smith's andere romans over de Egyptische Oudheid 'Vallei der Koningen'* en 'Het Koningsgraf') heeft zich na de dood van zijn geliefde koningin Lostris teruggetrokken in de woestijn en zich tot een groot magiër ontwikkeld. Als hij al een oud man is, wordt hij leermeester en behoeder van Nefer, kleinzoon van koningin Lostris en wettige troonopvolger van Opper-Egypte, wiens leven gevaar loopt door de intriges van de 'valse' farao Naja. Taita en Nefer raken verwikkeld in een bloederige machtsstrijd om de troon. Zij trotseren legers, moordenaars, kwaadaardige magiërs en Nefers eigen zuster en Taita weet zowel Nefer als diens geliefde Mintaka, dochter van de omgekomen koning Apepi van Neder-Egypte, te beschermen met zijn occulte en magische krachten. Meeslepende en kleurrijke, goed gedocumenteerde avonturenroman over de Egyptische Oudheid met veel actie, drama, geweld en romantiek. Met kaart van het oude Egypte in kleur. Smith schreef ook vele populaire avon…Lees verder

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door jimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933) is een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen. Hij werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Tegenwoordig woont hij in Londen maar voelt zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; De furie van de valk; door: J.A. Westerweel-Ybema)
  • 1982 The Angels Weep; (Ned. vert.: 1983; De vloek van de hyena; door: J.A. Westerweel-Ybema)…Lees verder op Wikipedia