Boek
Nederlands

Stresskids : survivalgids voor kinderen en hun ouders

Wendy Peerlings (auteur)
+1
Stresskids : survivalgids voor kinderen en hun ouders
×
Stresskids : survivalgids voor kinderen en hun ouders Stresskids : survivalgids voor kinderen en hun ouders

Stresskids : survivalgids voor kinderen en hun ouders

Praktische pedagogische adviezen aan ouders van kinderen met stress, onderprestaties en spanningsklachten.
Onderwerp
Stress ; kinderen
Titel
Stresskids : survivalgids voor kinderen en hun ouders
Auteur
Wendy Peerlings
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2008
260 p. : ill.
ISBN
9789020978490

Besprekingen

Dit boek, met een wat ongewone titel, wil ouders helpen om beter om te gaan met SOS-kinderen, kinderen die lijden aan stress, onderprestatie en spanningsklachten.

Het begint met een kritische kijk op kinderen die een zogenaamd 'dys'-etiket (dyslexie, dyscalculie...) krijgen opgekleefd. Vanuit haar ervaring als psychotherapeute valt het de auteur op hoeveel problemen er schuilgaan achter zogenaamde 'dys'-klachten. Zo treden er vaak stress, spanning, angsten, en slapeloosheid op. Daarna bekijkt ze het probleem stress en geeft ze een stukje geschiedenis. Vervolgens legt ze op een eenvoudige maar wetenschappelijk correcte manier de werking van ons brein uit. Ze bespreekt de samenhang tussen leren en stress, en verklaart hoe de samenwerking tussen je lichaam en brein wegvalt door stress. In het volgende hoofdstuk wordt de druk die onze maatschappij legt op kinderen onder de loep genomen. Heel wat vragen over de druk die ouders, onderwijsgevenden en therapeuten vaak opleggen aan kind…Lees verder
In haar praktische gids beschrijft de auteur (psychomotorisch therapeute) op een creatieve wijze methodes waardoor ouders van zogenaamde SOS-kinderen (kinderen met zichtbare stress, onderprestaties en spanningsklachten) op een zorgvuldige en afdoende wijze met hun kind eraan kunnen werken om rust te scheppen en het kind weer plezier in het leven te laten voelen. Voorwaarde is echter om met positieve ogen naar het kind te willen kijken, naar wat het wèl kan en wel goed doet. Diverse handreikingen, adviezen en informatie worden op een goed toegankelijke, vaak humorvolle en aansprekende wijze aangeboden - uitmondend in een tienstappenplan om de SOS-cirkel te kunnen doorbreken. Een laagdrempelige, in stijl, indeling en opmaak aansprekende publicatie voor een breed op kinderen met ontwikkelingsproblemen betrokken publiek.