Boek
Nederlands

Okki in gevaar : met Bik naar het zwarte gat

Tim Gladdines (auteur), Jordi Peters (illustrator)
+1
Okki in gevaar : met Bik naar het zwarte gat
×
Okki in gevaar : met Bik naar het zwarte gat Okki in gevaar : met Bik naar het zwarte gat

Okki in gevaar : met Bik naar het zwarte gat

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Okki is op zoek naar de planeet waar Bik vandaan komt. Onderweg zien ze een zwart gat. Zou de planeet daar zijn? AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Ruimtevaart
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Okki in gevaar : met Bik naar het zwarte gat
Auteur
Tim Gladdines
Illustrator
Jordi Peters
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2010
30 p. : ill.
ISBN
9789047513582 (hardback)

Besprekingen

Het tweede boekje in de 'Okki'-reeks is heel direct aan de lezer gericht. "Kijk je wel eens uit het raam? Vast wel. Maar ook als het donker is? Moet je eens doen." De reden daarvoor is dat de lezer 's nachts uit het raam soms de raket van Okki kan zien, de jonge ruimtereiziger die met zijn sympathieke vriend Bik door de avondlijke hemel vliegt. Okki woont met zijn varkentje Bik in een huis met tuin op de aarde. Bik kan praten, want in het heelal kunnen dingen die op de aarde niet kunnen. Dit speelse varkentje is een goede tegenpool voor de verstandige Okki: hij spreekt een kleutertaaltje en snoept graag.

In Met Bik naar het zwarte gat gaan Okki en Bik opnieuw op zoek naar Bik's planeet, de Bikkie-Bol. Onderweg zien ze een zwart gat. Grijze Gijs van de Weet-planeet vertelt hen waarom het gevaarlijk is om daarlangs te vliegen, maar toch wil Okki er naartoe. Gelukkig verstopt Bik zich in de raket en trekt op het juiste moment aan de groene hendel. Zo redt hij hen beiden en …Lees verder
De jongen Okki vliegt met zijn raket door het heelal op zoek naar de bol waar het varkentje Bik gewoond heeft. Ineens zien ze een grote, zwarte plek. Als Grijze Gijs vertelt dat het zwarte gat gevaarlijk is en dat alles erin verdwijnt, gaat Okki daar op zoek naar de Bikkie-bol. Maar helaas, zover komt hij niet. Een tweede boekje* met Okki en Bik als hoofdpersonen, dat onafhankelijk van het vorige gelezen kan worden. Een technisch leesboekje: de zinnen zijn kort, beginnen met een hoofdletter en bevatten soms meer lettergrepige woorden, AVI-E4. In het verhaal zit een grote sprong, wanneer er iets mis gaat met de reis. Dan moet de lezer uit Biks reactie opmaken wat er is gebeurd. De illustraties zijn cartoonachtig, ze bevatten weinig details en zijn ingekleurd met felle kleuren. Een eenvoudig, aardig leesboekje voor kinderen vanaf ca. 7,5 jaar.