Boek
Nederlands

Ik wil nooit vergeven worden : brieven

Ted Hughes (auteur), Nelleke Van Maaren (vertaler)
+1
Ik wil nooit vergeven worden : brieven
×
Ik wil nooit vergeven worden : brieven Ik wil nooit vergeven worden : brieven

Ik wil nooit vergeven worden : brieven

In de reeks:
Geannoteerde selectie uit de brieven die de Engelse dichter (1930-1998) schreef nadat hij in najaar 1951 met een beurs Engels ging studeren in Cambridge.
Onderwerp
Hughes, Ted
Titel
Ik wil nooit vergeven worden : brieven / Ted Hughes ; gekozen en vertaald door Nelleke van Maaren
Auteur
Ted Hughes
Vertaler
Nelleke Van Maaren
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Letters of Ted Hughes
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Arbeiderspers, 2012
543 p.
ISBN
9789029586153 (paperback)

Besprekingen

In het Nederlands vertaalde en geannoteerde selectie uit de brieven die de Engelse dichter Ted Hughes (1930-1998) schreef nadat hij in najaar 1951, na zijn militaire diensttijd, met een beurs Engels ging studeren in Cambridge. De chronologisch geordende brieven zijn gericht aan familie, vrienden, zijn vrouw, haar familie en mensen uit de literaire wereld in Engeland en VS. Ze werpen licht op zijn karakter, zijn leef- en denkwereld, zijn relatie en huwelijk met de Amerikaanse dichteres Sylvia Plath, hun problemen, haar dood, hun kinderen en zijn groeiende succes als dichter, dat in 1984 leidde tot zijn benoeming als Poet Laureate (hofdichter). De belangrijke Engelse dichter (1930-1998), tot zijn dood Poet Laureate, was een bevlogen briefschrijver, die heel veel en vooral levendige brieven schreef. Daaruit is hier een overtuigende selectie gemaakt, die niet alleen een mooi beeld geeft van zijn leven, denken, karakter, maar ook van zijn ontwikkeling als mens en dichter. De selectie is ui…Lees verder

Over Ted Hughes

Edward James (Ted) Hughes (Mytholmroyd, Yorkshire, 17 augustus 1930 – North Tawton, Devon, 28 oktober 1998) was een Engels dichter en schrijver van kinderboeken.

Leven

Ted Hughes was de zoon van William Henry en Edith. Hij had een 10 jaar oudere broer en een twee jaar oudere zus.

Hughes studeerde Engels, antropologie en archeologie in Cambridge. Hier ontmoette hij zijn latere vrouw, de dichteres Sylvia Plath. Zij trouwden in 1956 en gingen in 1962 uit elkaar. Zij kregen twee kinderen. Plath pleegde in 1963 zelfmoord. Omtrent Plaths zelfmoord en Hughes' mogelijke verantwoordelijkheid hiervoor werd en wordt nog steeds wild gespeculeerd. Ted Hughes werd na haar dood eigenaar van Plaths literaire erfgoed. Hij keek nauw toe op alle postume publicaties en vernietigde een deel van haar dagboek dat de herinneringen van de laatste drie jaar van hun leven samen bevatte.

In 1969 pleegde Assia Wevill, die toen Hughes' vriendin was…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek