Boek
Nederlands

Een gedroomd einde

Susanne Koster (auteur)

Een gedroomd einde

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De zusjes Saskia en Jonka werden als kind mishandeld door hun stiefvader en in kindertehuizen. Nu hun moeder op sterven ligt, hopen ze op een woord van liefde. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Een gedroomd einde
Auteur
Susanne Koster
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
260 p.
ISBN
9789044834123 (hardback)

Besprekingen

Saskia en Jonka, twee halfzusjes, die in hun jeugd herhaaldelijk zijn mishandeld en uiteindelijk uit huis geplaatst zijn, krijgen te horen dat hun moeder op sterven ligt. Hun moeder, die alles heeft laten gebeuren en die nooit hun kant heeft gekozen of iets heeft gedaan om de mishandelingen te voorkomen. Zullen ze in staat zijn om hun moeder uiteindelijk te vergeven? Slotdeel van de 'Oneindigheidstrilogie', volgend op 'Zwarte lieveling (deel 1) en 'Achtergelaten' (deel 2)* en meer dan twintig jaar na het eerste deel geschreven. Tal van aspecten passeren de revue, redenen waarom zaken zo gelopen zijn, het slappe gedrag van de moeder, de mishandelingen van de stiefvader. Dit maakt het geheel nogal zwaar en vooral gericht op volwassenen. Het beste zijn nog de aangrijpende terugblikken van de mishandelingen, waardoor de lezer zich meer kan inleven in de personages. Dit deel is niet afzonderlijk te lezen, maar vormt wel een logische emotionele afsluiting van de twee vorige delen. Mooi omsl…Lees verder

Over Susanne Koster

Susanne Koster (Scheveningen, 23 november 1957) is een Nederlandse schrijfster van jeugdliteratuur.

Biografie

Koster begon al op jonge leeftijd met schrijven. In 1992 stuurde ze een manuscript naar diverse uitgeverijen. Uitgeverij Sjaloom reageerde positief, maar raadde Koster wel aan een literaire workshop te volgen. Kort hierop werd haar eerste verhaal gepubliceerd in een debutantenbundel. In 1995 volgde haar eerste jeugdroman Zwarte lieveling.

Naast haar werk als auteur heeft Koster lange tijd als stagecoördinator bij de Hogeschool van Amsterdam gewerkt. Sinds enkele jaren is zij echter fulltime schrijfster.

Bibliografie

Realistische romans

  • 2018 De Oneindigheidstrilogie 3 - Een gedroomd einde (Uitgeverij Clavis)
  • 2018 De Oneindigheidstrilogie 2 - Achtergelaten (heruitgave, Uitgeverij Clavis)
  • 2017 De…Lees verder op Wikipedia