Boek
Nederlands
In een dorpje maakt een vampier van zijn slachtoffers satellieten die bloed moeten verzamelen voor hun meester.
Titel
Bezeten stad
Auteur
Stephen King 1947-
Vertaler
Hugo Kuipers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
'Salem's lot
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
627 p.
ISBN
9789024578108 (paperback)

Besprekingen

Op het omslag wordt Bezeten stad omschreven als een klassieker in Kings oeuvre. Het is het tweede boek dat hij schreef (na het succesvolle Carrie) en er zijn in die tijd al meer dan tien miljoen exemplaren van verkocht. De huidige vertaling is de derde druk. Wonderlijk genoeg, want andere King-romans zijn al aan hun 15e tot 20e druk toe! King zelf vindt het verhaal wel in veel opzichten gedateerd (aldus de auteur in het nieuwe voorwoord dat hij bij deze druk schreef), maar blijft het tot zijn favoriete werk rekenen. Dat komt doordat het de neerslag is van wat hij voelde toen hij als tienjarige voor het eerst Dracula las.

Bezeten stad is inderdaad een vampierenroman. Het verhaal wordt verteld als een lange flash-back door een schrijver en een jongen, die ooit aan de vampieren, die een klein stadje in Maine terroriseerden, als enigen ontsnapt zijn. Vijfentwintig jaar later keren ze er terug en steken het vuur aan de vervloekte stad. Maar eerst zal de l…Lees verder
Een kwart eeuw na een traumatische jeugdervaring keert een man terug naar zijn geboortestadje in Midden-Amerika en brengt er een zomer vol nachtmerrieachtige gebeurtenissen door. Met hulp van een jongetje bewerkt hij de definitieve vernietiging van de kwade machten. Een vampierverhaal, geïnspireerd door Bram Stokers 'Dracula', eigentijds uitgewerkt. Interessant verhaal door goede tekening van de vele personages en de invloed van de gebeurtenissen op hun karakters. Veel actie, goed volgehouden spanning en royale uitwerking van het vampiergegeven zorgen voor een ouderwets-dik, prettig leesbaar boek.

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia