Boek
Nederlands

Zusje te koop !

Stefan Boonen (auteur), Jan De Kinder (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Lowie moet op zijn zusje passen; dat gaat niet zo goed. Vanaf ca. 7 jaar.
Extra onderwerp
Kinderoppas, verhalen, AVI 4
Leesniveau
AVI 4
Titel
Zusje te koop ! / Stefan Boonen ; met ill. van Jan De Kinder
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Jan De Kinder
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2001
[28] p. : ill.
ISBN
90-6822-840-4

Besprekingen

De boekjes in de reeks 'Leesparade' zijn bedoeld voor eerste lezers. Het technische leesniveau varieert van AVI 1 tot AVI 4. Zusje te koop (AVI 4) is een luchtig verhaal. Lowie moet op zijn zusje Ella passen en dat loopt niet van een leien dakje. [Sofie De Jonckheere]
Lowie moet op zijn kleine zusje passen. Dit wordt een grote puinhoop: eten door de hele keuken, ze klimt in de boom, verdwijnt in de wei van de buren bij een koe, de badkamer verandert in een zwembad etc. Als het huis een grote ravage is, komt mama thuis. Een leuk verhaal voor beginnende lezers, met veel vaart geschreven. Royale bladspiegel en korte zinnen; de tekst is harmonieus in de illustraties verwerkt. De tekeningen zijn eigenzinnig, grappig, karikaturaal en in gemengde techniek. Helaas klopt een illustratie niet met de tekst over de koe: de kleuren komen niet overeen. Verzorgde uitgave met aantrekkelijke omslagtekening die de inhoud goed typeert. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma.

Stefan Boon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties