Boek
Nederlands

België : 1000 plekken die je écht gezien moet hebben

Santina De Meester (auteur), Paul De Moor (auteur), Sara Van Poucke (auteur)
+1
België : 1000 plekken die je écht gezien moet hebben
×
België : 1000 plekken die je écht gezien moet hebben België : 1000 plekken die je écht gezien moet hebben

België : 1000 plekken die je écht gezien moet hebben

Het Miljoenenkwartier * Herberg Moeder de Gans * Het Drielandenpunt * Felicien Rops Museum * De IJzeren Man * Manneken Pis * ...The very best of Belgium: 1000 bijzondere plekken beschreven in evenveel sprekende columns. Een overzicht van monumenten, parken, cafés, musea, pleinen, bedevaartsoorden, winkels, hotels, kerken, molens, dorpen en begijnhoven die je in België ooit eens moet hebben gezien.
Titel
België : 1000 plekken die je écht gezien moet hebben
Auteur
Santina De Meester Paul De Moor Sara Van Poucke Joris Verbeure
Taal
Nederlands
Editie
4de [herz.] dr.
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2011
864 p. : ill.
ISBN
9789020999327 (paperback)

Besprekingen

België: 1000 plekken die je écht gezien moet hebben is een lijvig boek dat bruikbaar is als toerische gids voor België, als leesboek, tijdsdocument, stadsgids, naslagwerk en nog zoveel meer. Vier ervaren auteurs, Santina De Meester, Paul De Moor, Sara Van Poucke en Joris Verbeure zochten het hele land af naar bekende, onbekende en eigenzinnige en daardoor juist interessante plaatsen of zaken, naar historische monumenten, hedendaagse kunst, kapellen, hoeven, abdijen, brouwerijen, fabrieken, fauna en flora, typische winkels, cafés en restaurants, leuke attracties enz. Kortom, met als resultaat een heel verscheiden aanbod ook op het vlak van kwaliteit en kwantiteit.

In korte, gebalde en vlot leesbare teksten worden de verschillende zaken besproken met achtergrondgeschiedenis en andere wetenswaardigheden, en tot slot volgen steeds adresgegevens en een internetadres, handig om de uitstap voor te bereiden. Het is een allegaartje van imponerende mooie of lelijke plaatsen en zak…Lees verder
Vijf journalisten trokken door België op zoek naar de mooiste, interessantste en merkwaardigste plaatsen voor daguitstappen, die een licht werpen op de verscheidenheid en eigenheid van het land. Er zijn voor elke provincie ongeveer evenveel plaatsen opgenomen. Een uitgave voor een breed publiek, voor mensen die houden van cultuur, geschiedenis, kunst, monumenten, literatuur, strips, natuur en verscheidenheid van landschappelijk schoon. Bij elk hoofdstuk staat een deelplan. Brussel krijgt een apart hoofdstuk. Op een provincieplan zijn alle plaatsen aangeduid en alfabetisch gerangschikt op gemeentenamen. Beknopte, boeiende beschrijvingen: goed onderbouwde teksten die de essentie samenvatten. Telkens is een (web)adres aangegeven. Tussen de teksten door zijn kleine, matig afgedrukte zwart-witfoto’s van Johan De Meester opgenomen. Een lijvig boek dat een gevarieerde kijk geeft op alles wat België te bieden heeft. Tweekolommendruk, zeer kleine letter, volle bladspiegel. Met register.

Suggesties