Boek
Nederlands

Reizen met dochters

Sam De Graeve (auteur), Randall Casaer (illustrator)
Humoristische en licht filosofische verhalen over de relatie van een vader met zijn vrouw en twee jonge dochters.
Titel
Reizen met dochters
Auteur
Sam De Graeve
Illustrator
Randall Casaer
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Vrijdag, 2009
124 p. : ill.
ISBN
9789460010286

Besprekingen

Een man besluit om op doktersadvies een reis te maken. Hij voelt zich wat overwerkt, wat zich manifesteert in rode, schilferige vlekken verspreid over het hele lichaam, volgens de dokter een vorm van psoriasis. Zoek de zon op, is het devies. De hoofdpersoon wil nu een reis naar Santiago de Compostela ondernemen, waarover hij tevens een artikel zal schrijven. Zo kan hij het nuttige met het aangename verenigen. Hij reist echter niet alleen. Zijn vierjarige dochter Lotte mag hem vergezellen. De andere dochter, Bente, blijft lekker bij moeders thuis, die immers niet meekan omdat ze geen vrije dagen meer heeft.

Onze hoofdpersoon wil samen met Lotte gaan liften naar Santiago de Compostela. In werkelijkheid ? en omdat moeder het liftavontuur te risicovol vindt ? reist een bevriende fotograaf hen in zijn auto achterna om een oogje in het zeil te houden, maar ter wille van de spanning in het verhaal laat hij dit maar liever weg. Wat volgt is een levendig verslag van een pelgrimstocht me…Lees verder
Sam De Graeve is een soort Belgische Martin Bril. Hij weet op humoristische en licht filosofische wijze de relatie tussen hem en zijn gezin te beschrijven. Aan bod komen de kleine ergernissen, maar ook de liefde van een zorgzame vader voor zijn kroost en zijn vrouw Saskia. Als bij Sam (tv-maker en columnist) psoriasis wordt geconstateerd, besluit hij samen met zijn vroegwijze vierjarige dochter Lotte te gaan liften naar Santiago de Compostela. Natuurlijk wil de tweede dochter Bente na terugkomst ook aan bod komen en maakt dit tweetal een vliegreis naar Portugal. Het boek is geen reisverhaal of reisgids, het zijn eerder korte impressies over het reilen en zeilen van een gezin. Zeer verzorgd uitgegeven met tekeningen in zwart-wit en tweekleurendruk en mooi vormgegeven met ruime marge. Normale druk.

Over Sam De Graeve

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Sam De Graeve (1970) is een Belgisch journalist, cartoonist en columnist. Hij was van 2010 tot 2011 hoofdredacteur van het blad Humo.

Biografie

De Graeve werd geboren als zoon van Knack-cartoonist Jan de Graeve, beter bekend onder diens pseudoniem "Ian". Sam De Graeve studeerde Germaanse Talen en werd daarna leraar. Hij schreef en tekende voor diverse kranten, magazines (Libelle, Menzo, Ons Erfdeel en Dag Allemaal) en werkte voor alle Vlaamse televisiezenders. Hij had een maandelijkse column in de krant De Standaard en was eindredacteur voor de tv-quiz De Slimste Mens ter Wereld.

In april 2010 werd De Graeve co-hoofdredacteur van het blad Humo, samen met Jörgen Oosterwaal. In september van datzelfde jaar kondigde Oosterwaal zijn ontslag aan, waarna De Graeve achterbleef als enige hoofdredacteur. Enkele weken later kreeg hij versterking van ex-Humo-journalist Jan Antonissen binnen de hoofdredactie. In september…Lees verder op Wikipedia