Boek
Nederlands

Code rood

Robin Benway (auteur), Lia Belt (vertaler)
+1
Code rood
×
Code rood Code rood
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
De geheime organisatie waar Maggie (17, ik-figuur) en haar ouders voor werken beschuldigt haar ouders van het stelen van kostbare munten. Maggie moet zichzelf in gevaar brengen om het tegendeel te bewijzen. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Code rood
Auteur
Robin Benway
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Going rogue
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2014
319 p.
ISBN
9789026136603 (paperback)

Besprekingen

Vervolg op 'Spy girl'* dat evenals de twee eerdere boeken van deze schrijfster goed is ontvangen en zelfs meedeed met de nominaties voor de jonge jury. Dit tweede deel baseert zich op dat succes, maar is zelf mager van inhoud en valt in herhaling. De geheime organisatie 'Het Collectief' waar de 17-jarige Maggie (ik-figuur) en haar ouders voor werken beschuldigt haar ouders van het stelen van kostbare munten en Maggie moet zichzelf met haar slotenkrakentalent in gevaar brengen om het tegendeel te bewijzen. Spionage geeft veel sores in haar relaties, en de perikelen daaromheen beslaan een groot deel van het verhaal. Vlot geschreven in korte hoofdstukken met veel ironische humor die soms niet helemaal te volgen is. Eigentijdse taal met populaire uitdrukkingen (ruk, klote, lullig). Het stoere omslag nodigt uit om deze mengelmoes van thriller en chicklit te lezen. Vanaf ca. 13 jaar.

Spy Girl. Code rood

'Code rood' is het tweede deel van de reeks Spy girl, maar kan volledig op zichzelf gelezen worden. Maggie is de dochter van twee spionnen bij een geheime vereniging. Zijzelf is specialiste in het openen van sloten en kluizen. Enerzijds trekt het leven als spion en het avontuur haar aan, aan de andere kant wil ze niets liever dan gewoon beste vriendin met Roux en vriendinnetje van Jesse zijn.

Een redelijk dik boek dat leest als een sneltrein. De korte hoofdstukken doen je er altijd nog eentje extra lezen. Het verhaal is ontzettend vlot geschreven en heeft alles in huis om te boeien: spanning, vriendschap, verliefdheid, puberperikelen, ... Heel knap is het hoe de verschillende vriendschappen beschreven zijn, die tussen vriendinnen, die van een koppeltje en dan die tussen de ouders.