Dwarsligger
Nederlands

Weerzin

René Appel (auteur)
In de reeks:
Genre:
Een hoteleigenaar denkt na de dood van zijn vrouw troost te vinden bij zijn assistente. Als zij laat blijken niet gediend te zijn van zijn avances, begaat hij een cruciale fout.
Titel
Weerzin
Auteur
René Appel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, © 2011
401 p. ; 12 cm
ISBN
9789049800888 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Niels is manager van een slecht renderend hotel annex vakantiepark. Hij is tien jaar gelukkig getrouwd, maar als hij een nieuwe assistente aanneemt, weet hij dat niet meer zeker. Wanneer zijn vrouw tijdens een vakantie verongelukt, is het verdriet niet zo lang en denkt hij bij assistente Jitka troost te vinden. Deze is wel gediend van flirten, maar meer niet. Als zij tijdens zijn bezoek ongelukkig ten val komt en overlijdt, gaat Niels er vandoor; hij ontkent bij haar geweest te zijn. En dan is er Marit, de op hem verliefde eigenaresse van het hotel, die op camera heeft vastgelegd dat Jitka in zijn auto stapte. Ingrediënten voor een typische Appel-thriller: gewone mensen in alledaagse situaties die door het nemen van foute beslissingen zichzelf in de nesten werken. De hoofdpersonen zijn niet recht door zee, hun handelen wordt deels bepaald door conventies waardoor het fout loop als ze 'echte' beslissingen moeten nemen. De afloop is niet onverwacht, maar door de boeiende verteltrant bli…Lees verder

Over René Appel

CC BY 3.0 - Foto van/door René Appel

René Appel (Hoogkarspel, 19 september 1945) is een Nederlandse schrijver van misdaadromans en taalwetenschapper.

Biografie

Appel studeerde Nederlandse taal en letterkunde en richtte zich in zijn academische loopbaan vooral op het bestuderen van de tweede-taalverwerving van allochtonen en de ontwikkeling van Nederlands taalonderwijs voor deze groep. In 1984 promoveerde hij cum laude op Immigrant children learning Dutch; sociolinguistic and psycholinguistic aspects of second language acquisition. Van 1994 tot 2003 was hij als bijzonder hoogleraar "Verwerving en didactiek van het Nederlands als tweede taal" verbonden aan de Universiteit van Amsterdam namens de gemeente Amsterdam.

Hij schreef ook korte verhalen voor enkele bladen zoals studentenweekblad Propria Cures, Hollands Maandblad en Maatstaf. Vanaf 1976 tot 1986 was hij recensent voor misdaadliteratuur van het NRC Handelsblad.

Daarnaast was hij sinds begi…Lees verder op Wikipedia