Boek
Nederlands

Verzwegen

René Appel (auteur)
Een vrouw raakt geobsedeerd door de gedachte dat ze wellicht het kind is van een man die meer dan dertig jaar geleden haar – inmiddels overleden – moeder heeft verkracht.
Titel
Verzwegen
Auteur
René Appel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2016
300 p.
ISBN
9789026333729 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Suzan verliest onverwacht haar moeder die op haar sterfbed nog geprobeerd heeft antwoord te geven op de vraag wie nu eigenlijk Suzans vader is. Ze raakt geobsedeerd door de gedachte dat ze wellicht het kind is van een man die meer dan dertig jaar geleden haar moeder heeft verkracht. Ook wil ze zelf opeens een kind omdat zij en haar man Ron door de erfenis niet langer hoeven te wachten tot hun winkel in antiek meubilair financieel een succes wordt. Maar Ron heeft inmiddels een verhouding met verkoopster Lieke. Het toeval wil dat in dezelfde tijdsperiode de verkrachter, die al een tijdje onder toezicht van de reclassering in een restaurant werkt, volledig ontslagen wordt van zijn tbs, maar zijn baan verliest als gevolg van een vileine recensie van een columnist. Wanneer Lieke halfdood wordt gevonden, lijkt alles in de richting van de jaloerse Suzan te wijzen. Spannende lectuur van de 'godfather van de Nederlandse psychologische thriller' waarin de verkrachter eigenlijk de persoon wordt …Lees verder

Over René Appel

CC BY 3.0 - Foto van/door René Appel

René Appel (Hoogkarspel, 19 september 1945) is een Nederlandse schrijver van misdaadromans en taalwetenschapper.

Biografie

Appel studeerde Nederlandse taal en letterkunde en richtte zich in zijn academische loopbaan vooral op het bestuderen van de tweede-taalverwerving van allochtonen en de ontwikkeling van Nederlands taalonderwijs voor deze groep. In 1984 promoveerde hij cum laude op Immigrant children learning Dutch; sociolinguistic and psycholinguistic aspects of second language acquisition. Van 1994 tot 2003 was hij als bijzonder hoogleraar "Verwerving en didactiek van het Nederlands als tweede taal" verbonden aan de Universiteit van Amsterdam namens de gemeente Amsterdam.

Hij schreef ook korte verhalen voor enkele bladen zoals studentenweekblad Propria Cures, Hollands Maandblad en Maatstaf. Vanaf 1976 tot 1986 was hij recensent voor misdaadliteratuur van het NRC Handelsblad.

Daarnaast was hij sinds begi…Lees verder op Wikipedia