Grote letter
Nederlands
Als een makelaar verstrikt raakt in het net van een dubieuze vastgoedhandelaar, speelt hij hoog spel.
Titel
Los geld
Auteur
René Appel
Taal
Nederlands
Uitgever
Den Haag: Stichting Uitgeverij XL, 2006
363 p.
ISBN
90-463-0313-6 978-90-463-0313-9

Besprekingen

Makelaar Ivo Verstegen werkt onder andere voor de wat dubieuze vastgoedhandelaar Karel Huttinga. Als een deal verkeerd loopt, verwacht Karel dat Ivo de schuld van tonnen op zich neemt maar Ivo heeft het geld niet. Door de dood van haar vader erft zijn vrouw echter wel geld dat zij echter investeert in een project van huisvriend en minnaar Michiel. Om toch aan haar geld te kunnen komen, laat Ivo zijn eigen vrouw ontvoeren. Dat spel loopt echter helemaal verkeerd af wat het begin is van een gewelddadig vervolg. Onderhoudend verteld verhaal vol alledaagse zaken over twee hardwerkende mensen die veel in anderen, maar weinig in elkaar investeren en nauwelijks in de gaten hebben dat zij geleefd worden door anderen. De karakters liggen nogal vast waardoor de gebeurtenissen tamelijk voorspelbaar zijn. Doelgroep is de lezer die houdt van een boek met een natuurlijk opgebouwde spanning. Oorspronkelijk geschreven als synopsis voor een speelfilm. De auteur won reeds tweemaal de Gouden Strop.

Over René Appel

CC BY 3.0 - Foto van/door René Appel

René Appel (Hoogkarspel, 19 september 1945) is een Nederlandse schrijver van misdaadromans en taalwetenschapper.

Biografie

Appel studeerde Nederlandse taal en letterkunde en richtte zich in zijn academische loopbaan vooral op het bestuderen van de tweede-taalverwerving van allochtonen en de ontwikkeling van Nederlands taalonderwijs voor deze groep. In 1984 promoveerde hij cum laude op Immigrant children learning Dutch; sociolinguistic and psycholinguistic aspects of second language acquisition. Van 1994 tot 2003 was hij als bijzonder hoogleraar "Verwerving en didactiek van het Nederlands als tweede taal" verbonden aan de Universiteit van Amsterdam namens de gemeente Amsterdam.

Hij schreef ook korte verhalen voor enkele bladen zoals studentenweekblad Propria Cures, Hollands Maandblad en Maatstaf. Vanaf 1976 tot 1986 was hij recensent voor misdaadliteratuur van het NRC Handelsblad.

Daarnaast was hij sinds begi…Lees verder op Wikipedia