Boek
Nederlands

Dansen in het donker

René Appel (auteur)
Een moeder van twee puberzoons verliest haar man nadat zij onthult dat ze een affaire had.
Titel
Dansen in het donker
Auteur
René Appel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2018
281 p.
ISBN
9789026345661 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Inge is moeder van twee puberzonen en gaat vreemd met Erik, een collega van haar man. Op de avond dat ze dit aan haar man vertelt, verdwijnt hij. Totdat er twee agenten aanbellen om te vertellen dat hij dood in de Amstel is gevonden. Het gezin staat op zijn kop en Inge wil niets meer met Erik te maken hebben. Ze maakt zich zorgen over haar oudste zoon Finn die zich wil bekeren tot de islam en steeds meer in zichzelf keert. Haar zoon Olaf komt erachter dat zijn moeder een affaire had en haalt verhaal bij Erik, met alle gevolgen van dien. Ondertussen verliest Inge steeds meer de controle over haar leven en probeert zich te focussen op haar zoons. Ze is getraumatiseerd door de plotseling (zelf)doding van haar man en weet niet meer wat ze wil. Langzamerhand drijven er steeds meer onaangename vermoedens naar boven over de belangrijke mannen in haar leven. Ze moet een moeilijke keuze maken tussen de waarheid en de liefde voor haar zoons. Er komen actuele problemen aan de orde komen in deze …Lees verder

Over René Appel

CC BY 3.0 - Foto van/door René Appel

René Appel (Hoogkarspel, 19 september 1945) is een Nederlandse schrijver van misdaadromans en taalwetenschapper.

Biografie

Appel studeerde Nederlandse taal en letterkunde en richtte zich in zijn academische loopbaan vooral op het bestuderen van de tweede-taalverwerving van allochtonen en de ontwikkeling van Nederlands taalonderwijs voor deze groep. In 1984 promoveerde hij cum laude op Immigrant children learning Dutch; sociolinguistic and psycholinguistic aspects of second language acquisition. Van 1994 tot 2003 was hij als bijzonder hoogleraar "Verwerving en didactiek van het Nederlands als tweede taal" verbonden aan de Universiteit van Amsterdam namens de gemeente Amsterdam.

Hij schreef ook korte verhalen voor enkele bladen zoals studentenweekblad Propria Cures, Hollands Maandblad en Maatstaf. Vanaf 1976 tot 1986 was hij recensent voor misdaadliteratuur van het NRC Handelsblad.

Daarnaast was hij sinds begi…Lees verder op Wikipedia