Daisy
Nederlands

Nergensman : autobiografieën

P.F. Thomése (auteur), Armand De Loecker (verteller)
Autobiografische en biografische schetsen.
Onderwerp
Thomése, P.F
Titel
Nergensman : autobiografieën
Auteur
P.F. Thomése
Verteller
Armand De Loecker  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2008
1 cd
Speelduur
06:05:08
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem

Besprekingen

In dit boek, dat liefhebbers van Thomése (1958), van eruditie en van elegant taalgebruik zal bekoren, is een aantal oude (eerder verschenen en nu bewerkte) en nieuwe teksten en tekstjes verzameld. Het is een caleidoscopische bundeling van journalistieke, literaire, vaak ironische beschouwingen of invalletjes, grote gedachten, kleine hersenspinsels, over zaken dichtbij of ver weg. Namen van schrijvers of filosofen vallen te pas en ook wel te onpas. In het boek is Thomése geen 'Real Nowhere Man'. Hij wil op de achtergrond blijven of onzichtbaar zijn, maar hij is zeer aanwezig. De ondertitel is niet voor niets: Autobiografieën. Tussen de losse stukjes door staan ook acht 'Biootjes', die gaan over de schrijver zelf en/of zijn familie(naam). Vrij kleine druk.

Over P.F. Thomése

CC BY 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Pieter Frans Thomése (Doetinchem, 23 januari 1958) is een Nederlands schrijver.

Levensloop

Van 1979 tot 1984 was Thomése redacteur en verslaggever bij het Eindhovens Dagblad. In 1984 pakte hij zijn geschiedenisstudie voor drie jaar weer op, maar voltooide deze niet. Daarna schreef Thomése voor het weekblad De Tijd en leverde hij bijdragen aan NRC Handelsblad, enkele regionale dagbladen en Vrij Nederland. Van januari 1998 tot april 2001 was Thomése redacteur van De Revisor.

Literair werk

Thomése publiceerde zijn eerste literaire verhaal in 1986 in het literair tijdschrift De Revisor. Dit verhaal maakte in 1990 deel uit van zijn debuut in boekvorm, de verhalenbundel Zuidland. In 1991 en 2003 ontving hij literaire prijzen. In september 2007 verscheen zijn roman Vladiwostok! over het "politieke bedrijf" in Den Haag, de media en …Lees verder op Wikipedia