Boek
Nederlands

P.S. : oorlogsherinneringen van Paula Sémer

Paula Sémer (auteur), Diane Broeckhoven (auteur)
+1
P.S. : oorlogsherinneringen van Paula Sémer
×
P.S. : oorlogsherinneringen van Paula Sémer P.S. : oorlogsherinneringen van Paula Sémer

P.S. : oorlogsherinneringen van Paula Sémer

Over Paula Sémer, die in april 2015 de gezegende leeftijd van 90 jaar bereikt, is alles al geschreven. Of toch bijna. Ze werd ontelbare malen geïnterviewd over haar leven en carrière. Zelf interviewde ze in de loop van haar rijke leven honderden mensen over gevoelige onderwerpen en doorbrak ze vele taboes in een preutse tijd. Een onderwerp dat haar almaar meer bezighoudt is de Tweede Wereldoorlog,
Titel
P.S. : oorlogsherinneringen van Paula Sémer / Paula Sémer ; opgetekend door Diane Broeckhoven
Auteur
Paula Sémer Diane Broeckhoven
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Vrijdag, 2015
64 p., [8] p. pl.
ISBN
9789460010798 (hardback)

Over Paula Sémer

Paula Sémer (uitspraak: [/'semɘɾ/]?) (Antwerpen, 9 april 1925) was tijdens de pioniersjaren van de Belgische televisie een van de eerste drie radio- en televisiepresentatrices. Daarnaast was ze ook actrice en producer.

Biografie

In 1944 studeerde ze af aan de Stedelijke Normaalschool van Antwerpen. Tijdens de laatste oorlogsmaanden was ze bediende op de rantsoeneringsdienst in de Stadsfeestzaal in Antwerpen. Vervolgens was ze enkele maanden actief als bediende bij het Nationaal Werk Oorlogsinvaliden. Sémer begon haar carrière in 1944 op de radio als presentatrice en actrice in hoorspelen. Ook was ze onderwijzeres.

Toen op 31 oktober 1953 het NIR met de eerste Vlaamse televisie-uitzendingen begon, speelde ze die avond de vrouwelijke hoofdrol in de uitgezonden komedie "Drie dozijn rode rozen".

Samen met Bob Davidse werkte ze aan de "Tv Ohee Club". Jarenlang presenteerde ze de vro…Lees verder op Wikipedia