Weg met die krokodil!

Paul Van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
+1
Weg met die krokodil!
×
Weg met die krokodil! Weg met die krokodil!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Bregje krijgt voor haar verjaardag een stomme goudvis. Maar dan brengt de postbode een heel bijzonder pakje. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI M6, AVI 8
Titel
Weg met die krokodil!
Auteur
Paul Van Loon
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Editie
19de dr.
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2010 | Andere uitgaves
94 p. : ill.
ISBN
9789025852139 (hardback, 19de dr. 2010)

Andere formaten:

Besprekingen

Bregjes ouders hebben nauwelijks interesse in haar. Gelukkig heeft ze oma, die bij hen in huis woont. Bregje (ik-figuur) wil voor haar achtste verjaardag dolgraag een huisdier, maar krijgt alleen een goudvis. Door het heel erg sterk te willen, komt er uit het ei dat ze van een postbode krijgt een echte krokodil, die steeds groter wordt en voor heel wat consternatie zorgt. Geslaagd humoristisch, cynisch verhaal, waarin van ongeïnteresseerde volwassenen niets overblijft. Korte hoofdstukken, helder papier, duidelijke lay-out. Humoristische zwart-witillustraties, leuke omslagtekening in kleur. Vanaf ca. 8 jaar.

Weg met die krokodil!

Bregje wil al lang een huisdier. Haar ouders, die huisdieren lastig, vies en tijdrovend vinden, geven haar een goudvis voor haar verjaardag. Bregje laat geen traan wanneer de vis door de Deense dog van haar vriendin wordt opgepeuzeld. Bij een tekenwedstrijd over bedreigde diersoorten wint Bregje een ei. Wanneer uit het ei een krokodil geboren wordt, noemt Bregje hem Gilbert en houdt hem zo lang mogelijk verborgen voor haar ouders. Wanneer deze met het ‘monster’ geconfonteerd worden, is het huis te klein. Samen met oma en Gilbert zet Bregje haar ouders aan de deur en verdedigen ze het huis als een belegerd fort. Uiteindelijk besluiten Bregje en oma met Gilbert in de zoo te gaan wonen. Het gegeven is best grappig, en de omafiguur is dat zeker. Tegenover haar zoon, die haar met alle macht een bejaardentehuis wil aanpraten, houdt ze zich stoïcijns doof. Maar voor haar kleindochter ontpopt ze zich tot een heroïsche bondgenoot die alle ridder- en cowboytechnieken in de strijd gooit. Maar de…Lees verder

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlandse kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties