Boek
Nederlands

Red Madelief!

Nicolle Christiaanse (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
Red Madelief!
×
Red Madelief! Red Madelief!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De benen van het lievelingspaard van Angel zijn versleten. Wat zal er met haar gebeuren? Angel doet er alles aan om Madelief van de slager te redden. Verhaal in dagboekvorm. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
verhalen, paarden, Verliefd
Titel
Red Madelief!
Auteur
Nicolle Christiaanse
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2016
125 p. : ill.
ISBN
9789020624816 (hardback)

Besprekingen

Omdat de benen van Madelief, het lievelingspaard van Angel, versleten zijn, is het leven van deze Haflinger in gevaar. Met Eefje, die ze eerst niet aardig vond, probeert Angel een oplossing te bedenken. Vooral als blijkt dat het paard Sem een maatje nodig heeft, zodat hij niet meer ontsnapt uit de wei. Het verhaal is in dagboekstijl geschreven. Brugklasleerling Angel richt zich daarin tot haar vader die ze nooit heeft gekend. De gezinssituatie is echter van ondergeschikt belang. De hoofdstukken hebben de namen van de dagen en het verhaal speelt zich gedurende een week af. De schrijfstijl is vlot en direct, met veel dialoog. De tekst is ruim gedrukt in een wat onrustig lettertype met schreef, op ‘lijntjespapier’. Ondanks de toegankelijke schrijfstijl is het lezen hierdoor wat lastiger. De kleine eenvoudige tekeningen in grijstinten en het vriendelijke omslag (met elastiek) zullen de doelgroep aanspreken. Dit eenvoudige, maar aardige paardenverhaal is geschikt voor liefhebbers vanaf ca…Lees verder

Over Nicolle Christiaanse

Nicolle Christiaanse (Tilburg, 10 maart 1964) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Loopbaan

Christiaanse groeide op in Tilburg, waar ze de lagere school en het VWO doorliep. Zij deed vervolgens de opleiding tot drogist en natuurgeneeskundig therapeute. Omdat Christiaanse meer zag in schrijven dan in een geneeskundige praktijk ging zij daar mee verder. In 1997 verscheen een kort verhaal in de Donald Duck. Hierna publiceerde zij tien jeugdboeken bij uitgeverij Kluitman. Daarnaast schrijft Christiaanse informatieve teksten, verhalen, feuilletons en stripscenarios voor de tijdschriften Penny en Hoefslag Junior. De meeste van haar boeken gaan over paarden.

Bibliografie (selectie)

  • 2016 Red madelief!
  • 2013 De Bleshof - Paarden, ponys en plezier.
  • 2012. de Bleshof, Onze pony's zijn super.…Lees verder op Wikipedia