Boek
Nederlands
Puck woont in een nieuw huis. Ze heeft nog geen vriend om mee te spelen. Dan ziet ze pony Puck. Is hij een nieuwe vriend? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Vriendschap, Pony's
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Pony Puck
Auteur
Nicolle Christiaanse
Illustrator
Ina Hallemans
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2010
29 p. : ill.
ISBN
9789020680799 (hardback)

Besprekingen

Floor is pas verhuisd. Ze heeft niemand om mee te spelen. Als ze haar bal een trap geeft, belandt deze in een wei. Daar ziet ze een pony staan en opeens is daar Tom. De pony is van hem en heet Puck. Tom gelooft niet dat Puck een voetbal-pony is. Hij geeft een schop tegen de bal. Puck gaat erachteraan en ontsnapt uit de wei. Nu moeten Floor en Tom op zoek naar Puck. Als ze hem eindelijk vinden, proberen ze hem mee te lokken naar de wei. Maar zo makkelijk is dat niet. Puck heeft geen zin en gaat ervandoor. Eindelijk hebben ze Puck te pakken, maar dan is hij helemaal vies. Samen lossen Floor en Tom dit op! Eerste leesboekje met weinig tweelettergrepige woorden; geen hoofdletters, wel uitroep- en vraagtekens. De zinslengte is gemiddeld vijf tot zes woorden. De tekst is gezet in een duidelijk, schreefloos lettertype. De illustraties sluiten goed bij de tekst aan. De tekeningen zijn in wat fellere kleuren en duidelijk omlijnd. Te gebruiken na ca. 7 maanden leesonderwijs (AVI-E3). Vanaf ca. …Lees verder

Over Nicolle Christiaanse

Nicolle Christiaanse (Tilburg, 10 maart 1964) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Loopbaan

Christiaanse groeide op in Tilburg, waar ze de lagere school en het VWO doorliep. Zij deed vervolgens de opleiding tot drogist en natuurgeneeskundig therapeute. Omdat Christiaanse meer zag in schrijven dan in een geneeskundige praktijk ging zij daar mee verder. In 1997 verscheen een kort verhaal in de Donald Duck. Hierna publiceerde zij tien jeugdboeken bij uitgeverij Kluitman. Daarnaast schrijft Christiaanse informatieve teksten, verhalen, feuilletons en stripscenarios voor de tijdschriften Penny en Hoefslag Junior. De meeste van haar boeken gaan over paarden.

Bibliografie (selectie)

  • 2016 Red madelief!
  • 2013 De Bleshof - Paarden, ponys en plezier.
  • 2012. de Bleshof, Onze pony's zijn super.…Lees verder op Wikipedia

Suggesties