Boek
Nederlands

100% paardengek

+1
100% paardengek
×
100% paardengek 100% paardengek
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Angel (13, ik-figuur) is gek op paarden. Ze zou heel graag eeen eigen paard willen. Maar nog liever wil ze weten wie haar vader is. Verhaal in dagboekvorm. Vanaf ca. 10 jaar.
Bevat
De allerleukste pony
De supershet
Extra onderwerp
Dierenverhalen, verhalen, paarden
Titel
100% paardengek
Auteur
Nicolle Christiaanse
Taal
Nederlands
Parallele titel
Honderd procent paardengek
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2018
223 p. : ill.
ISBN
9789020624847 (hardback)

Besprekingen

Het leven van Angelina, kortweg Angel (13, ik-figuur) bestaat vooral uit paarden. Ze brengt al haar vrije tijd door op de manege en beleeft daar allerlei avonturen. Een eigen paard is haar grootste wens, maar nog liever zou ze weten wie haar vader is. Behalve dat ze met hem een one-night-stand had wil haar moeder er niet veel over zeggen, hetgeen hun relatie wat ongemakkelijk maakt. Het lijkt erop dat er te zijner tijd wel meer duidelijkheid over zal komen. Het ik-perspectief biedt een inkijkje in Angels gevoelens en gedachten. Paarden spelen de hoofdrol, vriendschap en verliefdheid komen af en toe langs. Toch is de gemiste vader sterk aanwezig op de achtergrond. Het dagboekachtig verslag trekt je meteen het verhaal in, de (spreek)stijl is soepel en toegankelijk. De bladspiegel is mooi ruim met hier en daar een kleine illustratie. Op het voorplat een paardenhoofd. Voor paardenmeisjes een aantrekkelijk verhaal, dat wel kennis veronderstelt van terminologie, rijtechnieken, mennen, soort…Lees verder

Over Nicolle Christiaanse

Nicolle Christiaanse (Tilburg, 10 maart 1964) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Loopbaan

Christiaanse groeide op in Tilburg, waar ze de lagere school en het VWO doorliep. Zij deed vervolgens de opleiding tot drogist en natuurgeneeskundig therapeute. Omdat Christiaanse meer zag in schrijven dan in een geneeskundige praktijk ging zij daar mee verder. In 1997 verscheen een kort verhaal in de Donald Duck. Hierna publiceerde zij tien jeugdboeken bij uitgeverij Kluitman. Daarnaast schrijft Christiaanse informatieve teksten, verhalen, feuilletons en stripscenarios voor de tijdschriften Penny en Hoefslag Junior. De meeste van haar boeken gaan over paarden.

Bibliografie (selectie)

  • 2016 Red madelief!
  • 2013 De Bleshof - Paarden, ponys en plezier.
  • 2012. de Bleshof, Onze pony's zijn super.…Lees verder op Wikipedia