Boek
Nederlands

Een knuffel van mama

Nick Bland (auteur), Freya Blackwood (illustrator)
+1
Een knuffel van mama
×
Een knuffel van mama Een knuffel van mama
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kleuter Lisa vraagt mama of ze nog een knuffel krijgt voor ze gaat slapen. Lisa belooft mama haar later de knuffel terug te bezorgen. Eerst gaat ze er mee langs papa en haar broertjes. Ook haar kleine zusje krijgt een knuffel. En dan is er nog hond Sammy.
Onderwerp
Knuffelen, Gezin
Titel
Een knuffel van mama
Auteur
Nick Bland
Illustrator
Freya Blackwood
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The runaway hug
Editie
1
Uitgever
Zeist: Christofoor, 2013
32 p. : ill.
ISBN
9789060386859 (hardback)

Besprekingen

Een knuffel van mama is een coproductie van twee bekende Australische prentenboekenmakers: schrijver Nick Bland en illustratrice Freya Blackwood. In 2012 won het prentenboek zelfs een Children’s Book of the Year Award in de categorie 'Early Childhood', toegekend door de Children’s Book Council of Australia.
Dat belooft op het eerste gezicht veel goeds; de paginagrote tekeningen, gemaakt met een verrassende mix van potlood en houtskool, ademen de veilige en intieme sfeer van een gezin in hun huis uit. Blackwood schetst een gemoedelijk huishouden: mama doet de was in haar onderbroek, papa juicht voor de tv als zijn voetbalteam scoort en de kinderen spelen in harmonie. Verder is het overal in het huis gezellig rommelig; er wordt benadrukt dat er in het huis geleefd wordt door een gezin met vier kinderen.
Deze gelukkige wereld doet naarmate het verhaal vordert echter te zoet aan; vooral de combinatie van de tekst met de tekeningen maken het prentenboek kitscherig. Het id…Lees verder
Prachtig sfeervol prentenboek over de kleine Lisa, die voor het naar bed gaan nog een knuffel van haar mama vraagt. Mama antwoordt, dat het haar laatste knuffel is, waarop Lisa belooft hem terug te brengen. Daarop gaat ze al haar familieleden in het wat chaotische huishouden langs om hen een knuffel te geven. Omdat de knuffel geleend is, vraagt ze deze steeds terug. Ze krijgt telkens een knuffel terug, die anders is, maar toch 'net zo fijn'. Alleen de hond snapt het niet en gaat er vandoor na ontvangst van de knuffel. Dit maakt Lisa verdrietig, maar uiteindelijk komt het toch goed. Ze krijgt van de hond een hele natte knuffel (ook 'net zo fijn'). Als Lisa in bed ligt krijgt ze nog een kusje van mama die ze niet hoeft te lenen, want daar heeft mama er genoeg van. Een prachtig verhaal rond een origineel idee om een knuffel te lenen en terug te geven aan de oorspronkelijke gever. De korte tekst is eenvoudig geïllustreerd met prachtige paginagrote potlood- en houtskooltekeningen met een o…Lees verder