Boek
Nederlands

Torak en Wolf

Michelle Paver (auteur)
+1
Torak en Wolf
×
Torak en Wolf Torak en Wolf
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Circa zesduizend jaar geleden belooft de 12-jarige Torak op het sterfbed van zijn vader naar de bergen te trekken. Daar zal hij de Wereldgeest vragen het woud te verlossen van boze geesten.
Titel
Torak en Wolf
Auteur
Michelle Paver
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wolf brother
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2005
221 p.
ISBN
90-443-1223-5

Besprekingen

Michelle Paver is op dit moment dé sensatie uit Engeland. Ze begeeft zich onder de wolven om te onderzoeken hoe een roedel georganiseerd is, ze trekt de ongerepte wouden van het Hoge Noorden in om te ervaren hoe de prehistorische mensen daar, alleen op zichzelf aangewezen, konden overleven. Haar romanreeks 'Avonturen uit een magisch verleden', waarmee ze als jeugdschrijfster debuteert en waarvoor ze deze research deed, is alleen al daardoor spraakmakend geworden, levert jubelende reviews op en er circuleren astronomische bedragen bij diverse uitgevers om aan dit succesverhaal te kunnen participeren. Het eerste deel van de reeks heet Torak en Wolf.

Het boek opent met een dramatisch sterke scène. Torak schrikt op uit zijn slaap, terwijl hij had willen waken bij zijn vader, die levensgevaarlijk gewond in het woud ligt. Hij is aangevallen door een beer. Torak zal alleen achterblijven als zijn vader sterft; zijn moeder is al lang dood en zijn vader heeft hem ver van elke geme…Lees verder
De twaalfjarige Torak heeft op het sterfbed van zijn vader beloofd naar de bergen in het noorden te trekken. Hij moet daar de Wereldgeest vragen het woud te verlossen van de boze geesten die in de gedaante van een enorme beer over het woud heersen. Samen met een jonge wolf die hij gered heeft en met wie hij een speciale band heeft (zij verstaan elkaar en de wolf geeft de richting van de zoektocht aan), belanden zij in zeer gevaarlijke situaties. Later voegt het meisje Renn zich bij hen. Een spannend, goed geschreven verhaal dat zich ongeveer 6.000 jaar geleden afspeelt. De magische wereld waarin geesten en andere krachten een grote rol spelen, wordt levensecht neergezet. Het boek is opgebouwd uit korte hoofdstukken met aan het slot een spannend moment, waardoor je als lezer steeds verder wilt lezen. De vriendschap tussen Torak en de jonge wolf wordt zeer liefdevol beschreven. Het verhaal is het eerste van de zesdelige serie 'Avonturen uit een magisch verleden'*. De schutbladen zijn aa…Lees verder

Over Michelle Paver

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Transangst

Michelle Paver (1960) is een Britse schrijfster. Ze schreef onder meer de kinderserie Avonturen uit een Magisch Verleden.

Biografie

Pavers vader was een Zuid-Afrikaan en haar moeder een Belgische. In 1963 verhuisde het gezin naar Wimbledon (Londen), waar Paver nog steeds woont.

Paver was dertien jaar lang advocate. Na de dood van haar vader in 1996 ging ze doen wat ze werkelijk wilde: boeken schrijven. Ze schreef een aantal romantisch-historische boeken voor ze aan Avonturen uit een Magisch Verleden begon. Toen die reeks in 2009 werd afgerond, schreef ze een boek voor volwassenen en van 2012 tot 2016 verscheen er elk jaar een boek uit haar reeks Tijden van Goden en Gevechten.

Gepubliceerde boeken

  • Portret van een liefde, 2000 (Without Charity);
  • Een liefde uit vervlogen tijden, 2001 (A Place in the Hills);…Lees verder op Wikipedia