Boek
Nederlands

Torak en Wolf : de verbroken eed

Michelle Paver (auteur)
+1
Torak en Wolf : de verbroken eed
×
Torak en Wolf : de verbroken eed Torak en Wolf : de verbroken eed

Torak en Wolf : de verbroken eed

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De Eikenmagie͏̈r zoekt nog altijd de magische vuuropaal. Hij doodt tijdens zijn zoektocht Bale, Toraks vriend. Torak zweert wraak en volgt de magie͏̈r het Dichte Woud in. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Torak en Wolf : de verbroken eed
Auteur
Michelle Paver
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Oathbreaker
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2008
239 p.
ISBN
9789044321470

Besprekingen

Soms is er geen waarschuwing. Helemaal niets." Voor wie de eerdere boeken in de reeks 'Avonturen uit een magisch verleden' heeft gelezen, zijn deze openingswoorden van De verbroken eed, het vijfde deel, een teken aan de wand. Ook al lijkt het aanvankelijk gewoon om een onverwachte hindernis te gaan die Torak maar ternauwernood kan ontwijken op een boottocht met zijn vriend en verwant Bale. Een paar bladzijden verder is Bale dood, vermoord. Torak wordt verteerd door schuldgevoel. Niet alleen had hij Bale alleen gelaten, hij had ook ruzie met hem gemaakt. Hij onderzoekt op bevel van Fin-Kedinn, het stamhoofd, de sporen op de plek van het onheil en ontdekt al snel dat dit het werk is van Thiazzi, de Eikenmagiër. Die heeft ook de vuuropaal gestolen, die hem een ongekende macht geeft, en vervolgens is hij naar het Woud gevlucht, waar zijn macht het grootst is. Hij heeft geen enkel moeite gedaan om zijn sporen uit te wissen. Hij rekent erop dat de stam wraak zal willen nemen en hem z…Lees verder
De Eikenmagiër Thiazzi is nog altijd op zoek naar de magische vuuropaal en schroomt niet om Bale, de vriend van Torak, te doden. Torak zweert wraak en gaat achter Thiazzi aan. Er volgt een spannende achtervolging die hem leidt naar het Dichte Woud waar het kwaad heerst. Vijfde deel uit de zesdelige serie 'Avonturen uit een magisch verleden'*, rond een inmiddels 15-jarige jongen en zijn wolvenvriend waarmee hij kan communiceren. Het magische verhaal speelt in de IJstijd, zesduizend jaar geleden, wanneer leven in en met de natuur alles overheerst. Er wordt geen samenvatting gegeven over wie Torak is, wat hem drijft, wie zijn vrienden en vijanden (met mythische bijnamen) zijn. Daarom is het belangrijk de boeken in de juiste volgorde te lezen. Het taalgebruik is niet moeilijk. Op schutbladen staan plattegronden van de plekken waar het verhaal zich afspeelt. Op het omslag staat de kop van de wolf afgebeeld. Vanaf ca. 11 jaar.

Torak en Wolf. De verbroken eed

Dit is het vijfde en op één na laatste deel van de serie. Bale wordt vermoord door Thiazzi, een van de zieleneters en Torak gaat er achteraan, want hij wil zijn vriend wreken. Torak volgt de moordenaar naar het Dichte Woud, waar een duistere macht heerst. Hij moet tot het uiterste gaan om dit kwaad te bestrijden. Gelukkig krijgt hij hulp van Fin-Kedinn, Renn en Wolf, maar ook de raven Rip en Rek. Toraks missie – het uitschakelen van de Zieleneters – gaat verder. Je kan dit vijfde deel nog los lezen, maar het wordt toch moeilijker. Het is wel opnieuw een beresterk en spannend verhaal, dat je aan het puntje van je stoel gekluisterd houdt. Torak en Renn worden in dit boek volwassen. Renn zoekt antwoord op de vraag of zij wel een magiër wil zijn, Torak leert met berusting om te gaan. Maar ook Wolf maakt ‘(een soort van) innerlijke groei door: hij begint te begrijpen dat Torak geen echte Wolf is, ook al spreekt hij zijn taal. Alle personages zijn genoegzaam bekend, en toch slaagt de aut…Lees verder

Over Michelle Paver

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Transangst

Michelle Paver (1960) is een Britse schrijfster. Ze schreef onder meer de kinderserie Avonturen uit een Magisch Verleden.

Biografie

Pavers vader was een Zuid-Afrikaan en haar moeder een Belgische. In 1963 verhuisde het gezin naar Wimbledon (Londen), waar Paver nog steeds woont.

Paver was dertien jaar lang advocate. Na de dood van haar vader in 1996 ging ze doen wat ze werkelijk wilde: boeken schrijven. Ze schreef een aantal romantisch-historische boeken voor ze aan Avonturen uit een Magisch Verleden begon. Toen die reeks in 2009 werd afgerond, schreef ze een boek voor volwassenen en van 2012 tot 2016 verscheen er elk jaar een boek uit haar reeks Tijden van Goden en Gevechten.

Gepubliceerde boeken

  • Portret van een liefde, 2000 (Without Charity);
  • Een liefde uit vervlogen tijden, 2001 (A Place in the Hills);…Lees verder op Wikipedia