Boek
Nederlands

Tiny leert tekenen

Marcel Marlier (illustrator), Jean-Louis Marlier (auteur)
+1
Tiny leert tekenen
×
Tiny leert tekenen Tiny leert tekenen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Tiny leert tekenen in het atelier waar haar hondje poseert voor de kunstenaar. Prentenboek met zoetgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Tekenen
Extra onderwerp
verhalen, tekenen, AVI 5
Titel
Tiny leert tekenen / ill. Marcel Marlier ; tekst Jean-Louis Marlier
Illustrator
Marcel Marlier
Auteur
Jean-Louis Marlier
Taal
Nederlands
Uitgever
[Brussel]: Casterman, 1999
20 p. : ill.
ISBN
9789030301233 (hardback)

Besprekingen

Poeffie, het geliefde hondje van Tiny, mag poseren voor de kunstenaar meneer Surkoff. Die zet Tiny aan om ook zelf te tekenen, te kijken naar kleuren en details. In het atelier van de kunstenaar staat een supergeheim beeld onder een doek dat pas tijdens een grote tentoonstelling zal worden onthuld. Het blijkt een bronzen beeld van Tiny en haar hond te zijn. Dit is het 49ste deel in deze bekende Tiny-serie. Het boek verwijst naar de recente plaatsing van zo'n beeld in de stad Doornik, de thuisbasis van uitgeverij Casterman. Ook dit deel zet de gedateerde stijl van de reeks verder met liefelijke, idyllische prenten in zoete tinten. De sterk gepersonifieerde hond is wel eens nukkig en jaloers maar hij is het trouwste en liefste gezelschapsdier dat een kind zich kan wensen. Tiny is een keurig, zorgzaam meisje met een onschuldig, gemodelleerd snoetje, klaar voor de schoonheidsmiddelenmarkt. De tekst, in een duidelijke schreefloze letter, is soms plechtstatig, beschrijvend en met een beler…Lees verder

Over Marcel Marlier

CC BY 2.5 - Foto van/door Yves Tennevin

Marcel Marlier (Herzeeuw, 18 november 1930 - Doornik, 18 januari 2011) was een Belgische illustrator.

Marlier werd geboren in Herzeeuw, een deelgemeente van Moeskroen. Hij studeerde aan de l'école Saint-Luc in Doornik, waar hij later onderwijzer werd. Na het winnen van een illustratie-wedstrijd begon hij zijn carrière als illustrator van kinderboeken.

In 1954 startte hij met Gilbert Delahaye de kinderboekenreeks Tiny die uitgegeven werden door uitgever Casterman. Het eerste boek was getiteld Tiny op de boerderij en meer dan vijftig jaar later werd het zestigste boek uitgebracht.

Marlier stierf in 2011 op 80-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Op 29 september 2015 werd er in het Gravenkasteel in de Belgische stad Moeskroen het museum Centre Marcel-Marlier, dessine-moi Martine geopend gewijd aan het werk van deze illustrator.

Externe links