Boek
Nederlands

De ijsmodulator

Luc Embrechts (auteur), Eric Bouwens (illustrator)
+1
De ijsmodulator
×
De ijsmodulator De ijsmodulator
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Drie criminele collega's van Sams vader willen met hun nieuw ontworpen ijsmodulator de wereld veroveren. Sam en haar klasgenoot Nick vliegen naar Italië om dit te voorkomen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Uitvindingen
Titel
De ijsmodulator
Auteur
Luc Embrechts
Illustrator
Eric Bouwens
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2014
177 p. : ill.
ISBN
9789462341852 (hardback)

Besprekingen

Nick is de populairste jongen van de school. Dat hij het vreemde nieuwe meisje Sam moet helpen vindt hij dan ook maar niks. Maar als blijkt dat Sams vader een bekende uitvinder is en dat drie van zijn collega's proberen de wereld te veroveren, moeten Sam en Nick samen een oplossing verzinnen. De gekke uitvinders Eego, Isteria en Neuro zitten samen in een oud klooster in Italie. Sam en Nick gaan op weg om hun plannen te verijdelen, maar ze zijn niet de enigen. Ook de minister heeft inmiddels lucht gekregen van de plannen van de uitvinders en hij stuurt de generaal en zijn supergeheime Alfa-Omega-Delta-Eliteteam om de uitvinders uit te schakelen. De titel van de reeks ‘Uitvinderszootje’ zegt het al: het wordt een gigantisch zootje in Italië. De uitvinders maken er een potje van, maar ook het leger handelt niet erg bekwaam. De blunders volgen elkaar snel op. Spinnen die uit een computer komen, explosies en minininjas: in De ijsmodulator komen ze allemaal voor. Intussen zijn Sam en…Lees verder
Nick moet van zijn meester samenwerken met Sam, een nieuw meisje in zijn klas die wel een beetje anders is. De vader van Sam is uitvinder Mingus en drie criminele collega-uitvinders in Italië proberen de wereld te veroveren met hun nieuw ontworpen ijsmodulator. Maar de drie, Eego, Isteria en Neuro, begaan de ene stommiteit na de andere. Sam, superintelligent en rijk, en Nick vliegen in hun eigen straaljager naar Italië om de gewelddadige plannen van de drie uitvinders te verijdelen. Daar tussendoor speelt nog het feit dat een generaal met zijn Alfa-Omega-Delta- Eliteteam de drie uitvinders ook willen dwarsbomen, maar dat lukt steeds weer niet door de blunders die gemaakt worden. Kortom, zoals de schrijver zelf ook zegt: het wordt een zootje… waarbij er fantasierijke en irrealistische zaken spelen. Eerste deel van de serie 'Uitvinderszootje'. De serie doet denken aan de eerdere serie van deze auteur en illustrator: 'Vampierzootje', waarin ook heel wat stommiteiten begaan worden. De ca…Lees verder

Uitvinderszootje. De ijsmodulator

In dit eerste boek in de reeks 'Uitvinderszootje' maken we kennis met Sam en Nick. Het verhaal begint vrij klassiek: Nick is de populairste jongen op school, Sam (het vreemde nieuwe meisje) moet tegengewicht bieden. Wanneer ze samen aan een opdracht moeten werken en Nick voor het eerst bij Sam thuis komt, blijkt dat Sams vader een belangrijke uitvinder is en dat drie rare snuiters hem proberen te dwarsbomen. De drie gekke uitvinders heten respectievelijk Isteria, Eego en Neuro en broeden op een krankzinnig plannetje. Nick en Sam trekken naar Italië om hen tegen te houden. Ook de minister is op de hoogte en stuurt zijn (houd u vast) Alfa-Omega-Delta-Eliteteam om hen uit te schakelen. De blunders die hierop volgen, zijn niet enkel die van de gekke uitvinders, ook dat Eliteteam blijkt niet zo professioneel.
Het perspectief wisselt telkens tussen Sam en Nick, het team van de minister en de uitvinders, waardoor je als lezer steeds vooraf op de hoogte bent. Het verhaal leest heel vlot…Lees verder

Over Luc Embrechts

Luc Embrechts (Wilrijk, 23 november 1964) is een Vlaams schrijver van jeugdboeken.

Biografie

Luc Embrechts werd in 1964 geboren in Wilrijk. Hij studeerde Latijns-Grieks aan het Sint-Ritacollege in Kontich en daarna Licentiaat Handelswetenschappen aan de Handelshogeschool in Antwerpen.

In 2003 werd bij uitgeverij Abimo het eerste boek van Embrechts uitgegeven, De Wachter van de Driehoek, deel 1 uit de Dir-Yak-fantasyreeks. In 2011 startte Embrechts met de Zootjesreeksen. Beide reeksen (Vampierzootje en Uitvinderszootje) bestaan uit vier boeken.

In 2008 won zijn boek De Stenen van Urû-Nog de "Karel Verleyen-jeugdboekenprijs" in de categorie 9-12 jaar, een prijs die door de kinderen zelf toegekend wordt. En in 2009 won De Beelden van Kasàr het "Bovenste Beste Kinderboek", eveneens in de categorie 9-12 jaar.

Bibliografie

Dir-…Lees verder op Wikipedia

Suggesties