Boek
Nederlands

Opgefokt!

Luc Descamps (auteur)
+1
Opgefokt!
×
Opgefokt! Opgefokt!
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Meisjes, drank en razendsnelle scooters: meer heeft Kenneth niet nodig om gelukkig te zijn. Zijn vrijheid gaat boven alles en hij laat zich door niemand de wet dicteren. Of toch...?
Titel
Opgefokt!
Auteur
Luc Descamps
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2010
170 p.
ISBN
9789059326774 (hardback)

Besprekingen

'Kenneth dacht dat hij onoverwinnelijk was.' Zo begint dit boek over jeugdige overmoed en roekeloosheid. Kenneth is 16, ziet er goed uit, houdt van meisjes en is altijd tegen iedereen vriendelijk. Al deze eigenschappen maken hem aantrekkelijk voor meisjes en een onbetwiste leider voor zijn drie vrienden. Hij is gek op snelheid en wanneer iemand aanbiedt zijn scooter op te voeren, gaat Kenneth daarmee direct akkoord. Na een feestje wil hij zijn dronken vriend Glenn achter op de scooter naar huis brengen. Zelf heeft Kenneth ook gedronken. Mooi verzorgde uitgave met een wat duister foto-omslag. Het verhaal bestaat uit drie delen. Prettig geschreven, eigentijds maar niet geheel gespeend van enig moralisme. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Luc Descamps

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Luc Descamps (Wilrijk, 27 april 1962) is een Belgisch schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken. Hij is met name bekend door de boekenreeks De donkere getallen, gericht op kinderen van 10 tot 14 jaar. Met het boek De donkere getallen III: de grot van Merlijn behaalde hij in 2007 de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Ook schreef hij het boek: Kristal van hoop.

Biografie

Descamps studeerde moderne talen en werkte als leraar Nederlands, Engels en Duits. In 2001 bracht hij De dodelijke pijp uit. Daarna begon hij met het schrijven van de succesreeks De donkere getallen, waarvan begin 2020 het 8ste deel verscheen. Voor deze reeks is er interesse uit Amerika om hiervan een tv-reeks te maken. In het totaal schreef hij 54 boeken, waaronder acht gidsen. De boeken die hij schrijft zijn onder te verdelen in verschillende categorieën: waargebeurde verhalen, realistische verhalen, avonturen…Lees verder op Wikipedia