Boek
Nederlands

Meisjes kijken, of Meisjescultuur in de spiegel

Linda Duits (auteur), Pedro De Bruyckere (auteur)
+1
Meisjes kijken, of Meisjescultuur in de spiegel
×
Meisjes kijken, of Meisjescultuur in de spiegel Meisjes kijken, of Meisjescultuur in de spiegel

Meisjes kijken, of Meisjescultuur in de spiegel

Onderzoek naar de leef- en belevingswereld van Nederlandse en Vlaamse tiener- en pubermeisjes.
Titel
Meisjes kijken, of Meisjescultuur in de spiegel
Auteur
Linda Duits Pedro De Bruyckere
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Leuven: LannooCampus, 2013
168 p. : ill.
ISBN
9789082033700 (paperback)

Besprekingen

In dit boek over tiener- en pubermeiden in Nederland en Vlaanderen worden verschillende onderwerpen besproken zoals vriendschap, seksualiteit, sociale media, pesten, uiterlijk en heldinnen. De basis vormt wetenschappelijk onderzoek over deze leeftijdsgroep meisjes. In toegankelijke taal en een vrolijk opmaak wordt een overtuigend beeld geschets van de leefwereld van meiden van nu. Deze uitgave ontkracht onder meer de extremere beelden die in de media naar voren komen, zoals die van breezersletjes etc. Het is een genuanceerde en goed onderbouwde studie naar de leefwereld van adolescente meisjes. Voor alle betrokkenen verhelderend: ouders, hulpverleners en docenten. Met enkele kleine zwart-witfoto's en een uitgebreide lijst van gebruikte literatuur.

Over Linda Duits

Linda Duits (Zeist, 8 november 1976) is een Nederlands schrijver, publicist en onderzoeker gespecialiseerd in onder andere gender- en mediastudies.

Opleiding en onderzoek

Na de middelbare school (De Breul in Zeist) en haar studie aan de Universiteit van Amsterdam promoveerde ze in 2008 aan de Universiteit van Amsterdam op de cultuur van jonge meisjes in Nederland. Ze is onder andere werkzaam als universitair docent mediastudies aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam.

Duits is columnist bij Folia en schrijft regelmatig opiniestukken voor kranten. Ze is ook enige tijd bestuurslid geweest bij de lokale radiozender AmsterdamFM. Op 20 mei 2017 verscheen het boek Dolle mythes - een frisse factcheck van feminisme toen en nu.

Uitgeverij Ten Have heeft aangekondigd in oktober 2020 een nieuw boek van Duits te publiceren met de titel Eindelijk weten wat seks is (IS…Lees verder op Wikipedia