Boek
Nederlands

Spelen

Liesbet Slegers (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Een jongetje (ik-figuur) vertelt over zijn speelgoed en wat hij ermee doet. Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige, vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Spelen
Titel
Spelen
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[14] p. : ill.
ISBN
9789044812497 (hardback)

Besprekingen

In Spelen stelt een jongetje zijn speelgoed voor. Hij laat zijn auto rijden, trapt tegen de bal, stapelt blokken op elkaar, slaat op zijn trommel, kijkt naar de plaatjes in zijn boek en steekt al zijn speelgoed in een kar. Spelen vindt hij heerlijk!
Elke dubbele pagina van dit prentenboek stelt een stuk speelgoed centraal. Op de linkerpagina staat een afbeelding van een auto, bal, blokken, trommel, boek, kar… met een korte tekst die bestaat uit drie of vier zinnen. De illustratie op de rechterpagina toont dan de jongen die de handeling uitvoert die beschreven wordt in de tekst, zoals bijvoorbeeld het trappen tegen de bal.
Het verhaal wordt verteld vanuit een ik-standpunt. Het belangrijkste woord op elke pagina staat vetjes gedrukt.
Liesbet Slegers illustreerde dit boekje voor peuters vanaf twaalf maanden in haar herkenbare stijl.
De figuren zijn in felle kleuren geschilderd en met zwart omlijnd. De prenten zijn vrij eenvoudig, zonder veel details, waardoor …Lees verder
Deeltje uit een serie hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken met het dagelijkse leven van dreumesen als thema. Dit boekje is gemaakt rond het thema spelen. Op de linkerpagina staat een te benoemen voorwerp zoals een (speelgoed)auto, blokken, een bal en een trommel. Op de rechterpagina speelt een dreumes (jongetje, ik-figuur) met het afgebeelde voorwerp. De kleurige, eenvoudige illustraties hebben zwarte contouren en staan op een witte achtergrond. De drie- of vierregelige tekst staat in een schreefloze letter onder of boven de illustratie op de linkerpagina. Het voorwerp dat is afgebeeld, staat vetgedrukt. Op het omslag het jongetje met een knuffel in zijn armen. In dezelfde uitvoering verschenen veel andere boekjes. Vanaf ca. 1 jaar.

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia