Boek
Nederlands

De stille zonde

Lieneke Dijkzeul (auteur)
+1
De stille zonde
×
De stille zonde De stille zonde
In de reeks:
Genre:
Tijdens een schoolreünie wordt een leraar Engels vermoord; er zijn geen getuigen en de politie kan geen motief vinden.
Titel
De stille zonde
Auteur
Lieneke Dijkzeul
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2006
263 p.
ISBN
90-414-1077-5 9789041410771

Andere formaten:

Besprekingen

Steeds meer jeugdschrijvers zetten de stap naar de thriller. Ook Lieneke Dijkzeul sluit zich aan bij de zusters in crime, gespecialiseerd in de tuin- en keukenthriller.

Een weinig geliefde leraar, een rokkenjager bovendien, wordt tijdens een schoolreünie vermoord. Aan kandidaat moordenaars geen gebrek, en inspecteur Paul Vegter, zelf een man die tegen een eenzaam bestaan moet opboksen, heeft de handen vol met leraars, ex-leerlingen en gewezen echtgenotes. De intrige kabbelt rustig verder met diverse personages die aardig en geloofwaardig geschetst worden in hun diverse emotionele en relationele situaties. Naar het einde evolueert deze thriller meer van een 'whodunnit' naar een 'whydunnit', maar dan wel zonder enige bravoure. Mogelijk sluit zowel het gegeven als de uitwerking ervan aan bij de dagelijkse realiteit, maar de vlakke en troosteloze weergave van feiten en omstandigheden resulteert niet in een boeiende of interessante thriller. Ouder wordende vrouwen met kanker, jonge …Lees verder
Tijdens een reünie wordt de leraar Engels vermoord. Er zijn geen getuigen en de politie kan geen motief vinden. Oud-leerling David wordt op straat gezet als hij de zwangerschap van zijn vriendin niet accepteert. Meteen daarna zoekt hij contact met Eva, een jonge moeder. De politie vermoedt dat David meer weet van de moord, maar kan niets bewijzen. Intussen maakt de egocentrische David het leven van Eva tot een hel. Een spannend verhaal waarin veel aandacht is voor het privéleven van de hoofdrolspelers. Inspecteur de Vegter heeft moeite met het opbouwen van een nieuw bestaan na de dood van zijn vrouw. Eva heeft onverwerkte problemen uit het verleden en David heeft geheimen. Bij elke ondervraging zijn er heel kleine aanwijzingen; de ontknoping is echter een grote verrassing. Heel mooi verteld met veel aandacht voor details. De schrijfster is vooral bekend vanwege de vele kinderboeken van haar hand. Paperback met kleine druk.

Over Lieneke Dijkzeul

Lieneke Dijkzeul (Sneek, 7 maart 1950) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en volwassenenliteratuur.

Biografie

Na haar jeugd verhuisde ze naar Amsterdam, nabij Schiphol en tegenwoordig woont ze in Culemborg. Ze was actief als beroepskeuzetester voordat ze begon met schrijven na de geboorte van haar dochter 1979. Ze schreef korte verhalen voor de Donald Duck, de Taptoe en de Okki.

In 1990 schreef ze haar eerste jeugdboek, Houd je taai. Daarna schreef ze nog meer boeken, voornamelijk jeugdromans. Het onderwerp in haar boeken is vooral eenzaamheid, naar eigen zeggen "omdat ieder mens hier eens in zijn leven mee in aanraking komt".

Sinds 2006 schrijft ze ook boeken voor volwassenen. In dat jaar verscheen haar debuutthriller De stille zonde, die zowel door het publiek als in recensies goed werd ontvangen. De in 2007 uitgegeven literaire thriller Koude lente werd genomineerd voor de Gouden …Lees verder op Wikipedia