Strip
Nederlands

Operatie geslaagd, patiënt overleden

Kamagurka (auteur)

Operatie geslaagd, patiënt overleden

Genre:
Als beginnend arts was dr. Luc Zeebroek in zijn schaarse vrije uurtjes reeds bezig met het tekenen van cartoons, met name over zijn dagelijkse ervaringen in het Onze Gezonde Vrouwenziekenhuis. Dr. Zeebroek specialiseerde zich in de plastische chirurgie, was stadionarts bij de amateurclub K.V. Oostende, scheepsarts op de partyboot 'De Maagd van Ruysdael' en deed vrijwilligerswerk bij het Brandwonde
Extra onderwerp
Cartoons ; België, cartoons
Titel
Operatie geslaagd, patiënt overleden
Auteur
Kamagurka
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Harmonie, 2006
111 p. : ill.
ISBN
90-6169-807-3

Besprekingen

Een verzameling recente doktercartoons en -stripjes in zwart-wit met verklarende teksten bij de plaatjes en soms in tekstballonnen erboven. Alles van de hand van Kamagurka (pseudoniem van de Vlaamse cartoonist/theatermaker Luc Zeebroeck); de pakkende titel verwijst naar een bekende prent van de grote Franse satirische tekenaar Honoré Daumier. Op elke bladzijde een of twee cartoons die eerder veelal in kleur verschenen in Nederlandse en Belgische bladen. Dokter tegen vrouw 'ik wil toch eerst even uw prostaat bekijken', patiënte: 'is het erg dokter?' 'Erg genoeg om mijn nieuwe Mercedes af te betalen'. Patiënt praat tegen een lege stoel: 'Ze negeren mij dokter', 'Hallo dokter, euthanasie, wat kost dat?' en zo nog honderd typische Kamagurka-grappen achter elkaar, waardoor een scheef beeld van de samenleving en speciaal van de zorg geschapen wordt, of is het wellicht heel dicht bij de waarheid? Kamagurka behoeft nauwelijks introductie; hij publiceert zijn bizarre humor reeds 25 jaar, publi…Lees verder

Over Kamagurka

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Kamagurka, pseudoniem van Luc Charles Zeebroek, (Nieuwpoort, 5 mei 1956) is een Belgisch cartoonist, theater- en televisiemaker en allround kunstenaar. Kamagurka staat bekend om zijn absurde cartoons en tv-shows. Hij heeft weinig vaste stripfiguren, maar Bert en Bobje zijn de bekendste. Ook schrijft hij de scenario's voor Herr Seeles strip Cowboy Henk.

Biografie

Kamagurka studeerde achtereenvolgens Kunstonderwijs in Brugge en later Kunst aan Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Die laatste studies hield hij echter voor bekeken nog voor hij zijn diploma haalde.

Hij werd bekend in België door zijn werk als cartoonist in het weekblad Humo. Geïnspireerd door de absurde en choquerende strips en cartoons van Robert Crumb, Roland Topor en het controversiële Franse blad Hara-Kiri introduceerde hij soortgelijke tekeningen in Vlaanderen.

Tijdens een schoolreis in Parijs besloot Kamagu…Lees verder op Wikipedia