Boek
Nederlands

De zanger is ziek vandaag

Kamagurka (auteur)

De zanger is ziek vandaag

Bundeling van de absurde en parodistische songteksten die de Vlaamse cartoonist en entertainer (1954- ) schreef voor zijn optredens met popmusici.
Titel
De zanger is ziek vandaag
Auteur
Kamagurka
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2000
237 p. : ill.
ISBN
90-5240-578-6

Besprekingen

De Belgische cartoonist en striptekenaar Kamagurka (pseud. van Luc Zeebroeck, geb. 1954) heeft in deze bundel de liedjes verzameld die hij schreef voor radio- en tv-optredens en voor de bandjes waarvan hij deel uitmaakte (ondermeer: de Dachau Dollies, de Vlaamse Primitieven, en -als gast- de Nederlandse punkband the Ex). Enkele teksten zijn in het Engels. Net als in zijn tekenwerk geeft hij in zijn liedjes het alledaagse een absurde en macabere wending ("I am only sixteen and I have gangreen"). Kamagurka kent zijn klassieken. In bijna ieder liedje borduurt hij, op geheel eigen wijze, voort op een zin uit een bekend liedje (van carnavalskraker tot popsong). Met zijn onweerstaanbare drang tot klankassociatie schaart hij zich in een rijke Vlaamse traditie. Voor een goed verstaander is de invloed van ondermeer Gezelle, Van Ostaijen en Brel hoorbaar. De bundel bevat 26 nieuwe tekeningen van de auteur. Een mooi verzorgde bundel. Zie ook: www.kamagurka.com.

Over Kamagurka

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Kamagurka, pseudoniem van Luc Charles Zeebroek, (Nieuwpoort, 5 mei 1956) is een Belgisch cartoonist, theater- en televisiemaker en allround kunstenaar. Kamagurka staat bekend om zijn absurde cartoons en tv-shows. Hij heeft weinig vaste stripfiguren, maar Bert en Bobje zijn de bekendste. Ook schrijft hij de scenario's voor Herr Seeles strip Cowboy Henk.

Biografie

Kamagurka studeerde achtereenvolgens Kunstonderwijs in Brugge en later Kunst aan Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Die laatste studies hield hij echter voor bekeken nog voor hij zijn diploma haalde.

Hij werd bekend in België door zijn werk als cartoonist in het weekblad Humo. Geïnspireerd door de absurde en choquerende strips en cartoons van Robert Crumb, Roland Topor en het controversiële Franse blad Hara-Kiri introduceerde hij soortgelijke tekeningen in Vlaanderen.

Tijdens een schoolreis in Parijs besloot Kamagu…Lees verder op Wikipedia