Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Alles begon

Jonas Boets (auteur), Isabelle Geeraerts (illustrator)
Paulien heeft een pratende pop met gemene plannen. Stijn heeft een tijger als huisdier. Ze krijgen allebei veel macht. Maar is dat wel zo leuk als het lijkt? Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Bevat
Alles begon ... toen Paulien een pratende pop kreeg
Alles begon ... toen Stijn een tijger kreeg
Titel
Alles begon
Auteur
Jonas Boets
Illustrator
Isabelle Geeraerts
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2017
87 p. : ill.
ISBN
9789462912564 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Paulien heeft een pratende pop, die haar aanspoort de wereld te veroveren. Stijn krijgt dankzij zijn bijzondere kat altijd zijn zin. Prachtig geïllustreerde uitgave van twee absurde verhalen over kinderen die opeens veel macht krijgen en ontdekken dat dit niet alleen maar leuk is. Door de vele kleurrijke en uitbundige illustraties is dit werk een feest voor het oog. De illustraties passen ook perfect bij de tekst. De twee verhalen zijn opgebouwd uit korte, genummerde hoofdstukken en de zinnen zijn vrij kort. Het oogt overzichtelijk en leest gemakkelijk door het duidelijke lettertype en de witruimte tussen de alinea’s. De tekst is gedrukt in een blauw/groene kleur. Met enkele typisch Vlaamse uitdrukkingen, zoals ‘zo geraak je nooit ergens’. Al met al twee grappige en fantasievolle verhalen met een wijze les over macht. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Alles begon

Dit boek bevat twee verhalen, eentje over een meisje met een pop en eentje over een jongen die een tijger krijgt. In het eerste verhaal is het Paulien die de hoofdrol speelt. Zij is het allerliefste, voorbeeldigste en braafste meisje ooit. Zo braaf dat zelfs haar ouders het overdreven beginnen te vinden. Op een dag krijgt ze een sprekende pop. Het is deze pop die haar aanzet tot stout zijn, te rebelleren om op die manier de baas te kunnen zijn. Uiteindelijk belandt Paulien in een situatie dat niemand nog naar school gaat en niemand nog werkt. Wat moet ze doen wanneer de batterij van haar pop leeg is en niemand er nieuwe maakt? Het tweede boek gaat over Stijn die eigenlijk een olifant in huis wil om de saaiheid te doorbreken, maar uiteindelijk een kat krijgt. Maar die kat blijkt een tijger te zijn en dat komt vaak heel goed uit. Dit merkt hij wanneer hij naar school moet voor een toets te maken en prompt een 10/10 krijgt omdat zijn tijger aan de deur staat te wachten. Vanaf dat mome…Lees verder

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven.

Het schrijverschap

De eerste schrijfsels van Boets waren boekjes voor beginnende lezers. Zo schreef hij Piep in het land van Kaan (2002) de avonturen van een muis die terechtkomt in een land waar hij alles mag eten waar hij trek in heeft. Al gauw volgden Piep op de fiets (2003) en Piep en de dief (2004). Na de serie Piep volgde de detectiveromans voor tieners waarin Sam Smith, leerling in een geheime s…Lees verder op Wikipedia