Boek
Nederlands

Toxine

Johan Vandevelde (auteur)
+1
Toxine
×
Toxine Toxine
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De elfjarige tweelingbroers Yannick en Dave ontdekken dat er op de plaatselijke begraafplaats vreemde dingen gebeuren. Dat is het begin van een angstig avontuur. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Toxine
Auteur
Johan Vandevelde
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2007
156 p.
ISBN
9789059323278

Besprekingen

De elfjarige tweeling Yannick en Dave gaat op een avond met enkele klasgenoten naar de plaatselijke begraafplaats om te zien of daar bepaalde rituelen plaatsvinden. De begraafplaats wordt echter bewaakt door een gevaarlijke hond die ook een van de kinderen te pakken krijgt waardoor hij enkele vingers moet missen. Ondertussen hebben Yannick en zijn vriendin Hanne ontdekt dat er illegaal gif wordt geloosd op het kerkhof. Dat is het begin van een angstig avontuur als blijkt dat als gevolg van een mislukt experiment met biologische gifstoffen doden weer levend worden en zich als vampiers gaan gedragen. Een spannend, griezelig en met veel vaart geschreven verhaal met ook nog wat romantiek. De omslagillustratie is in meerkleurendruk en toont een collage van opgezette dierenkoppen. Deel uit de serie Bibberboeken. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Johan Vandevelde

Johan Vandevelde (Brussel, 3 augustus 1973) is een Vlaams jeugdauteur en scenarist.

Levensloop

Vandevelde volgde de opleiding Audiovisuele Kunsten aan de filmschool RITS. In 1998 werd hij door een van zijn docenten aanbevolen voor een schrijfproef bij de Multimedia Group, waar op dat moment de laatste afleveringen van de serie Windkracht 10 werden ingeblikt. Johan Vandevelde werkte mee aan de strips gebaseerd op deze bekende televisiereeks en maakte deel uit van het oorspronkelijke creatieve team achter de televisiereeks Flikken.

In 2000 debuteerde Johan Vandevelde met het jeugdboek De tijdspoort, gebaseerd op een eerder geschreven scenario dat nooit gepubliceerd werd, en mocht hiervoor twee jaar later de eerste prijs van de Limburgse Kinder- en Jeugdjury in ontvangst nemen. In 2005 deed hij dit nog eens over met Na het Licht, deze keer bij de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Ook zijn derd…Lees verder op Wikipedia