Boek
Nederlands

Robin Roover en het geheim van Lingerton castle

Johan Vandevelde (auteur), Martin Muster (auteur)
+1
Robin Roover en het geheim van Lingerton castle
×
Robin Roover en het geheim van Lingerton castle Robin Roover en het geheim van Lingerton castle

Robin Roover en het geheim van Lingerton castle

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Robin en zijn moeder zijn op vakantie in Wales. Daar wordt op Lingerton Castle een gouden kruis tentoongesteld. Als dit kruis plotseling verdwijnt, gaat detective in spe Robin op onderzoek uit, samen met Marc, de zoon van de graaf, het dorpsmeisje Gwenn en haar hond.
Extra onderwerp
DET, KJV 2018, Detectives (jeugd)
Titel
Robin Roover en het geheim van Lingerton castle
Auteur
Johan Vandevelde Martin Muster
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2011
316 p.
ISBN
9789059327962 (hardback)

Besprekingen

Iedere zomer trekt Robin Roover samen met zijn moeder in hun oude camper naar een onbekende plek. Pas als ze ter plaatse zijn, mag hij de bestemming kennen. Dat is meestal best spannend, maar dit keer is Robin toch teleurgesteld: in plaats van in een zonnig oord, zijn ze aan een oud kasteel in een klein vissersdorpje aan de kust van Wales terechtgekomen. Terwijl Robins moeder in het kasteel zal werken om er grote festiviteiten voor te bereiden, wordt Robin aan zijn lot overgelaten. Gelukkig raakt hij bevriend met Marc, de zoon van de kasteelheer, die een vrij normale, aangename jongen blijkt te zijn wanneer zijn vader niet in de buurt is. Ook Gwenn, een roodharig meisje uit het dorp, en haar hond Cat vervoegen de twee. Uiteindelijk zal Robin zijn diepste wens, een echte detective worden, in de praktijk kunnen omzetten. Het oude, waardevolle gouden kruis, dat ter ere van de grote viering werd tentoongesteld, wordt gestolen! De drie vinden geheime gangen en grotten en steken hun neus in…Lees verder
Robin (12) is met zijn moeder in hun camper in Wales bij een oud kasteel. Zijn moeder werkt op het kasteel, Robin moet zichzelf amuseren. De diefstal van een kostbaar oud kruis is een kolfje naar Robins hand, want hij meent een getalenteerde detective te zijn. In dertig hoofdstukken ontrolt zich een stortvloed van nogal toevallige gebeurtenissen. nformatie over de gezinsachtergrond of Wales ontbreken. Vlakke karakters: slimme Robin, stoere Gwenn, Marc de weke jonge lord, butler Irvin de onderdanige dienaar ondanks zijn studie rechten. Soms is de toon plechtig: 'zijn rottende corpus', soms kinderachtig: 'ze [moeder] aaide haar zoon vertederd over zijn bol' en er zijn slordigheden: 'christelijke zege' (i.p.v. 'zegen') en 'van te voren' (i.p.v. 'van tevoren'). Voor de doelgroep een vrij volle bladspiegel. Het omslag bevat bovenaan het geheimzinnige duistere kasteel en de witte camper, onderaan drie kinderen in een bootje. Verzorgde uitgave met een magere inhoud. Voor ca. 10 jaar.

Over Johan Vandevelde

Johan Vandevelde (Brussel, 3 augustus 1973) is een Vlaams jeugdauteur en scenarist.

Levensloop

Vandevelde volgde de opleiding Audiovisuele Kunsten aan de filmschool RITS. In 1998 werd hij door een van zijn docenten aanbevolen voor een schrijfproef bij de Multimedia Group, waar op dat moment de laatste afleveringen van de serie Windkracht 10 werden ingeblikt. Johan Vandevelde werkte mee aan de strips gebaseerd op deze bekende televisiereeks en maakte deel uit van het oorspronkelijke creatieve team achter de televisiereeks Flikken.

In 2000 debuteerde Johan Vandevelde met het jeugdboek De tijdspoort, gebaseerd op een eerder geschreven scenario dat nooit gepubliceerd werd, en mocht hiervoor twee jaar later de eerste prijs van de Limburgse Kinder- en Jeugdjury in ontvangst nemen. In 2005 deed hij dit nog eens over met Na het Licht, deze keer bij de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Ook zijn derd…Lees verder op Wikipedia