Boek
Nederlands

Levensgif

Johan Vandevelde (auteur), Bart Vermeer (auteur)
+1
Levensgif
×
Levensgif Levensgif
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Maikels vader wil een medicijn tegen vampirisme maken. Daar heeft hij het oude Manuscript van de Ondoden voor nodig. Maar de sleutel tot dit manuscript is in handen van opa Gabor. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Vampiers
Titel
Levensgif
Auteur
Johan Vandevelde Bart Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2016
313 p.
ISBN
9789461315342 (paperback)

Besprekingen

Maikel en Joanna trekken naar Avignon waar zijn vader het eeuwenoude recept wil maken dat een einde moet maken aan alle vampieren. Maar om bij het oude Manuscript te komen, hebben zij het amulet nodig dat opa Gabor in bezit heeft. Joanna besluit zich aan te sluiten bij Gabor en steelt het amulet. Maar Gabor geeft zich niet gewonnen en met alle vampieren en strigoi (mensdieren) gaan zij de bloedige eindstrijd aan met de ridders van de St. Michielsorde. Laatste deel van ‘De demomen van Dalca’*. In tegenstelling tot eerste twee deel komt dit deel traag op gang, maar al snel krijgt het voldoende vaart om weer te boeien met de bloederige finale eindstrijd als hoogtepunt. Een waardig slot van een trilogie die door het eigentijdse taalgebruik lekker wegleest, maar ook veel triviale horrorkanten heeft. Maar door de sympathieke hoofdpersonen, de vaart van het verhaal en de voortdurende spanning kent deze serie ongetwijfeld een grote doelgroep. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Johan Vandevelde

Johan Vandevelde (Brussel, 3 augustus 1973) is een Vlaams jeugdauteur en scenarist.

Levensloop

Vandevelde volgde de opleiding Audiovisuele Kunsten aan de filmschool RITS. In 1998 werd hij door een van zijn docenten aanbevolen voor een schrijfproef bij de Multimedia Group, waar op dat moment de laatste afleveringen van de serie Windkracht 10 werden ingeblikt. Johan Vandevelde werkte mee aan de strips gebaseerd op deze bekende televisiereeks en maakte deel uit van het oorspronkelijke creatieve team achter de televisiereeks Flikken.

In 2000 debuteerde Johan Vandevelde met het jeugdboek De tijdspoort, gebaseerd op een eerder geschreven scenario dat nooit gepubliceerd werd, en mocht hiervoor twee jaar later de eerste prijs van de Limburgse Kinder- en Jeugdjury in ontvangst nemen. In 2005 deed hij dit nog eens over met Na het Licht, deze keer bij de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Ook zijn derd…Lees verder op Wikipedia