Boek
Nederlands

Het Kronosproject

Johan Vandevelde (auteur)
+1
Het Kronosproject
×
Het Kronosproject Het Kronosproject

Het Kronosproject

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De vader van Rikkie verdwijnt wanneer hij in 2139 bezig is met het testen van zijn tijdmachine. Rikkie en zijn vriend Tristan gaan op onderzoek uit. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Tijdreizen
Titel
Het Kronosproject
Auteur
Johan Vandevelde
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2004
255 p.
ISBN
90-448-0242-9

Besprekingen

Rikkies vader heeft een tijdmachine ontworpen. Natuurlijk zijn er mensen die daar misbruik van willen maken. Rikkie vecht daar met zijn vriend Tristan tegen. Ze reizen daarbij ook nog door de tijd. Johan Vandervelde heeft naam gemaakt als schrijver van scenario's. Dit verhaal is een vervolg op 'De tijdspoort'*. Het verhaal is op een eenvoudige wijze geschreven. Het startpunt is het jaar 2139. De beschrijving van dit tijdperk blijft eenvoudig, waardoor het verhaal goed is te volgen, maar misschien ook wat te oppervlakkig blijft. Het verhaal boeit, maar mist op belangrijke momenten toch de nodige spanning. De (weinige) zwartwitillustraties sluiten wat moeizaam aan bij de sfeer van het verhaal. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Johan Vandevelde

Johan Vandevelde (Brussel, 3 augustus 1973) is een Vlaams jeugdauteur en scenarist.

Levensloop

Vandevelde volgde de opleiding Audiovisuele Kunsten aan de filmschool RITS. In 1998 werd hij door een van zijn docenten aanbevolen voor een schrijfproef bij de Multimedia Group, waar op dat moment de laatste afleveringen van de serie Windkracht 10 werden ingeblikt. Johan Vandevelde werkte mee aan de strips gebaseerd op deze bekende televisiereeks en maakte deel uit van het oorspronkelijke creatieve team achter de televisiereeks Flikken.

In 2000 debuteerde Johan Vandevelde met het jeugdboek De tijdspoort, gebaseerd op een eerder geschreven scenario dat nooit gepubliceerd werd, en mocht hiervoor twee jaar later de eerste prijs van de Limburgse Kinder- en Jeugdjury in ontvangst nemen. In 2005 deed hij dit nog eens over met Na het Licht, deze keer bij de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Ook zijn derd…Lees verder op Wikipedia