Boek
Nederlands

De ontknoping

James Frey (auteur), Nils Johnson-Shelton (auteur), Henrieke Herber (vertaler)
De laatste fase van Endgame is bereikt. Enkele Spelers bundelen hun krachten en hopen hiermee Endgame ongedaan te kunnen maken. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Apocalyps
Titel
De ontknoping
Auteur
James Frey Nils Johnson-Shelton
Vertaler
Henrieke Herber David Orthel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rules of the game
Uitgever
Houten: Van Goor, copyright 2016
301 p. : ill.
ISBN
9789000340774 (paperback)

Besprekingen

De laatste fase van Endgame is bereikt, een spel waarbij twaalf Spelers vechten voor de overleving van hun eigen bloedlijn. Er zijn nog slechts zeven Spelers over. Eén Speler speelt nog steeds om de winnen, een andere Speler heeft als enig doel kepler 22b, een Maker en de leider van Endgame, te wreken, terwijl de overige vijf Spelers alles op alles zetten om het afschuwelijke, destructieve Endgame te beëindigen. Om dit te bereiken zullen zij de Zonnesleutel moeten vinden en bovendien slimmer en sterker moeten zijn dan kepler 22b. Een spannend sciencefictionverhaal met veel actie en geweld. Het taalgebruik is eigentijds en toegankelijk. Het verhaal leest vlot en wordt vanuit wisselende Spelers in de derde persoon verteld. Zowel de karakters als de motieven van de verschillende Spelers zijn duidelijk uitgewerkt. Lezers kunnen ook hun eigen Endgame spelen: de roman bevat tekeningen, teksten en codes die jongeren moeten oplossen om de wedstrijd te winnen. Dit derde deel van de Endgame-tri…Lees verder

Endgame. De ontknoping

Zoals de titel al verraadt, is dit boek de afsluiter van een trilogie. Net als in de vorige twee delen, staat ook nu een digitaal spelelement centraal. Niet alleen de spelers in het boek spelen een spel, ook de lezer wordt weer uitgenodigd om een spel te spelen. Gelukkig draait het spel dit keer niet om leven of dood, maar wel om een heleboel goud. Het spel is veranderd. Terwijl in het begin ieder voor zich speelde om te winnen, zijn er nu steeds meer spelers die Endgame willen stoppen. Zij geloven dat ze hun Goden, de Keplers, op een of andere manier wel zullen kunnen verslaan. Enkel dan zal de wereld zoals wij hem kennen kunnen blijven bestaan. Tegenover hen staan anderen, die wel nog voor persoonlijk gewin spelen. En tot slot is er nog An Liu, die zou willen dat niemand het spel wint en dat iedereen sterft. Net zoals bij de vorige edities volgen we in elk hoofdstuk afwisselend andere spelers.Om het boek goed te begrijpen, heb je als lezer de kennis uit de eers…Lees verder

Over James Frey

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

James Christopher Frey (Cleveland (Ohio), 12 september 1969) is een Amerikaans schrijver. Hij schreef de boeken A Million Little Pieces, My Friend Leonard en Bright Shiny Morning.

A Million Little Pieces is een autobiografisch verhaal over Freys drugsverslaving. In 2005 prees Oprah Winfrey dit boek, waarna het een bestseller in Amerika werd. Later ontdekte website The Smoking Gun dat Frey verschillende delen van zijn verhaal heeft overdreven. Op 26 januari 2006 was Frey opnieuw op bezoek bij Oprah, en ze liet hem boete doen voor z'n leugens.

In 2010 werkte Frey samen met Kim Holland aan het boek I Am Number Four, dat tevens werd verfilmd.

Bibliografie

  • 2003 - A Million Little Pieces In duizend stukjes (roman)
  • 2005 - My Friend Leonard Mijn vriend Leonard
  • 2008 - Bright Shiny Morning Stralend held…Lees verder op Wikipedia