Boek
Nederlands

Het concert

Jaak Dreesen (auteur), Ingrid Godon (illustrator)
+1
Het concert
×
Het concert Het concert
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kobe speelt vaak viool als zijn moeder cello speelt. Als tijdens het concert de violist struikelt, neemt Kobe zijn partij over. Prentenboek met warme illustraties in kleur. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Het concert
Auteur
Jaak Dreesen
Illustrator
Ingrid Godon
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2005
[32] p. : ill.
ISBN
9789058382061

Besprekingen

Kobe en zijn ouders wonen vlak bij de zee. Kobe speelt viool, zijn mama cello. Ze oefenen/spelen samen op het strand. Op de dag van het concert, als mama speelt, zit Kobe in de zaal. Na de pauze struikelt de violist en kan niet meer musiceren. Maar dan weerklinkt prachtige vioolmuziek: het is Kobe. De pianist, mama en Kobe spelen samen de sterren van de hemel. Aan het applaus komt geen einde. Prentenboek met een knap geschreven verhaal over de relatie tussen een kind en zijn ouders. De warmte, hun gelijkwaardigheid en het vertrouwen in elkaar zijn op elke pagina voelbaar. De schrijfstijl is sober, gevoelig en poëtisch. De auteur heeft maar weinig woorden nodig om de personen en hun situatie neer te zetten. Steeds is op de linkerpagina de tekst afgedrukt en is op de rechter een mooie, gekleurde illustratie te zien, die goed aansluit bij de sfeer van het verhaal. Verzorgde uitgave in oblong formaat om te vertellen aan en te bekijken met kinderen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 …Lees verder

Over Jaak Dreesen

Jaak Dreesen (Bocholt, 24 januari 1934) is een Vlaamse journalist en schrijver van jeugdboeken.

Hij was vanaf 1960 journalist bij het Vlaamse weekblad De Bond, het ledenblad van de "Bond van Grote en Jonge Gezinnen". Later zou hij er de hoofdredacteur van worden. Hij schreef ook hoorspelen en liedjesteksten (onder anderen voor Miel Cools en Lize Marke, voor wie hij de tekst leverde van het lied waarmee ze voor België deelnam aan het Eurovisiesongfestival 1965). In 1963 publiceerde hij een boek over kleinkunst: De kleine kaarten op tafel.

Pas op 44-jarige leeftijd debuteerde hij als auteur van een jeugdboek: Zand erover! (1978). Sedertdien heeft hij er meer dan dertig geschreven, zowel voor jonge kinderen als voor adolescenten. Hij schrijft vaak over ernstige onderwerpen zoals ziekte, dood, oorlog, echtscheiding... in een sfeervolle, sobere en poëtische stijl.

Jeugdboeken