Boek
Engels

On Chesil Beach

Ian McEwan (auteur)
Tijdens hun huwelijksnacht in een hotel in Dorset vraagt zowel de man, 23 jaar, als de vrouw, 22 jaar, gehinderd door de benauwde seksuele moraal van de vroege jaren zestig, zich af of het wel zal lukken.
Extra onderwerp
relaties
Titel
On Chesil Beach
Auteur
Ian McEwan
Taal
Engels
Uitgever
London: Cape, 2007
166 p.
ISBN
9780224081184

Andere talen:

Besprekingen

Tijdens hun huwelijksnacht in een hotel in Dorset vraagt zowel Edward, 23 jaar, als Florence, 22 jaar, zich af of het wel zal lukken. Na een toevallige ontmoeting, een jaar eerder, hebben ze elkaar goed leren kennen, houden ze veel van elkaar, maar door de afwerende houding van Florence zijn hun liefkozingen vrij oppervlakkig gebleven. Edward is afkomstig uit een problematisch, eenvoudig gezin. Florence is opgegroeid bij welgestelde, intellectuele ouders. Edward heeft een graad in geschiedenis gehaald, Florence is een veelbelovende violiste.Tijdens de huwelijksnacht beseffen Edward en Florence dat ondanks hun grote liefde, Florence frigide is. Haar voorstel bij elkaar te blijven zonder de liefde te bedrijven kan Edward niet accepteren. Florence vertrekt uit het hotel en uit Edwards leven. De hoofdpersonen zijn behept met de bekrompen jaren '60 moraal. In fijnzinnige bewoordingen worden de emoties en gevoelens van deze twee geliefden omschreven. De woordkeus is ingehouden, sereen, maa…Lees verder

Over Ian McEwan

Ian McEwan (Aldershot, 21 juni 1948) is een Britse schrijver. Hij is een meester in het scheppen van extreme situaties waarin de hoofdpersonen van zijn boeken terechtkomen. Door een speling van het lot zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn. Dankzij het grote succes van zijn boeken, zoals Atonement (2001), waarvan miljoenen zijn verkocht, geldt McEwan als de belangrijkste levende Britse romancier.

Biografie

McEwan, zoon van legerofficier David McEwan, en Rose Lilian Violet (Moore), bracht een groot deel van zijn jeugd door op legerbases in Singapore, Duitsland en Libië. Eenmaal teruggekeerd in Engeland genoot McEwan zijn opleiding aan het prestigieuze Eton College en studeerde Engels aan de Universiteit van Sussex. Daarna werd hij de eerste masterstudent in de studierichting Creatief Schrijven, die aan de Universiteit van East Anglia was opgezet door beroemde schrijvers als Malcolm Bradbury en Angus Wilson.

Lees verder op Wikipedia