Boek
Nederlands

Karel en Elegast

Hubert Slings (samensteller)
+1
Karel en Elegast
×
Karel en Elegast Karel en Elegast
In de reeks:
Genre:
Een van de mooiste Middelnederlandse verhalen in een kleurrijke teksteditie voor het middelbaar onderwijs.

De grote middeleeuwse vorst Karel de Grote maakt zich in zijn palts te Ingelheim aan de Rijn op voor de nacht. Het zal morgen een inspannende hofdag worden, dus Karel hoopt een verkwikkende nachtrust te kunnen genieten. Nog maar nauwelijks in slaap krijgt hij echter een boodschap v
Titel
Karel en Elegast
Samensteller
Hubert Slings
Uniforme titel
Karel ende Elegast
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Amsterdam University Press, 1997
96 p. : ill.
ISBN
90-5356-245-1

Over Hubert Slings

Hubert Slings (Slikkerveer, 3 september 1967) is een Nederlandse neerlandicus, actief als mediëvist en literatuurdidacticus.

Levensloop

Hij studeerde te Leiden en promoveerde in 2000 bij Frits van Oostrom.

Slings was van 2001 tot 2007 verbonden aan de letterenfaculteit van de Universiteit Leiden en hield zich bezig met (onderwijs)beleidsadvies, literatuurdidactiek en cultuureducatie.

Voorts is hij hoofdredacteur van twee websites, over literatuurgeschiedenis en de invloed van de Bijbel op de Nederlandse cultuur. Samen met Yra van Dijk vormt Slings de redactie van de schooleditiereeks Tekst in Context.

Hij was secretaris van de Canoncommissie, ingesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, die op 3 juli 2007 in de Ridderzaal te Den Haag aan de minister van onderwijs Plasterk haar eindrapport aanbood. Slings is de ontwerper van de website van de canon van Nederland. Van 2007-2008 was…Lees verder op Wikipedia