Boek
Nederlands

De prinses op de erwt

Hans Christian Andersen (auteur), Maja Dusíková (illustrator)
+1
De prinses op de erwt
×
De prinses op de erwt De prinses op de erwt
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Bewerking van het bekende sprookje over een prins die op zoek is naar een vrouw. Prentenboek met paginagrote, sfeervolle illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken, Fundels
Titel
De prinses op de erwt / een sprookje van Hans Christian Andersen ; met ill. van Maja Dusikova
Auteur
Hans Christian Andersen
Illustrator
Maja Dusíková
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Prinzessin auf der Erbse
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789055798483

Besprekingen

Prentenboek waarin de tekst van het bekende sprookje op de voet wordt gevolgd met een enkele eigentijdse aanpassing, wat de toegankelijkheid verhoogt. Paginagrote, sfeervolle illustraties in zachte kleuren, sluiten uitstekend aan bij het verhaal terwijl grappige details voor extra kijkplezier zorgen. De tekst, in een duidelijke zwarte drukletter, is boven- of onderin de prent afgedrukt. Dat de eerste letter in ieder tekstblokje telkens een zwierige vorm heeft, benadrukt de sprookjessfeer. Deze verzorgde uitgave is geschikt voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Over Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen (Odense, 2 april 1805 – Kopenhagen, 4 augustus 1875) was een Deens schrijver en dichter, het bekendst om zijn sprookjes. In eigen land wordt hij gewoonlijk bij zijn voorletters H.C. Andersen genoemd (Deense uitspraak: Ho Cee Annersen).

Biografie

Hans Christian Andersen werd geboren en groeide op in Odense, in grootte de derde stad van Denemarken. Zijn vader was schoenmaker en overleed toen Hans Christian 11 jaar oud was. In zijn vroege jeugd speelde hij graag met zijn poppenkast. Hij wilde graag acteur worden, maar werd niet aangenomen bij de koninklijke theaterschool (1819). Zijn opleiding kreeg hij aan een school voor armen, totdat hij op 17-jarige leeftijd via vrienden een beurs kreeg voor een goede school. Op deze laatste school werd hij veel gepest door leraren en leerlingen. Andersen stond bekend als een verlegen en stil persoon, niet goed in de omgang met anderen. Daarom wordt gezegd dat …Lees verder op Wikipedia

Suggesties