Boek
Nederlands

De onbekende ridder

George R.R. Martin (auteur), Renée Vink (vertaler)
Dunk en Ei reizen naar het noorden van de Zeven Koninkrijken om een schermutseling op te lossen. Onderweg horen ze over een toernooi ter ere van een bruiloft en besluiten mee te doen. De winnaar ontvangt een drakenei.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
De onbekende ridder
Auteur
George R.R. Martin
Vertaler
Renée Vink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The mystery knight
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2013
140 p. : ill.
ISBN
9789024561940 (hardback)

Besprekingen

Deze novelle is de derde in de serie van 'Dunk en Ei'-verhalen, na 'De hagenridder' (2006)* en 'De eed van trouw' (2006)** en speelt zich ongeveer honderd jaar af voor het begin van de beroemde saga 'Het lied van ijs en vuur'. Ser Dunk en zijn schildknaap Ei zijn op weg naar Winterfell. Onderweg horen ze bij toeval over een toernooi dat wordt gehouden ter ere van een huwelijk. De eerste prijs van het toernooi is een drakenei. Eenmaal daar aangekomen, blijken er veel ridders aanwezig te zijn die erg vaag doen over hun ware identiteit. Al gauw is duidelijk dat Dunk en Ei in een wespennest zijn beland waarin zich allerlei intriges afspelen en complotten worden gesmeed. Een afgerond verhaal dat ook goed te volgen is zonder kennis van de beroemde boeken. Voor insiders leuk omdat het inzicht geeft in de afkomst van sommige karakters uit 'Het spel der tronen'. Bevat ook een leesproeve uit 'Het spel der tronen'. Zeer kleine druk, krappe marge.

Over George R.R. Martin

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

George Raymond Richard Martin (Bayonne (New Jersey), 20 september 1948) is een Amerikaans schrijver van high fantasy, sciencefiction en scenario's en is daarnaast filmproducent.

Hij heeft journalistiek gedoceerd en is een organisator geweest van schaaktoernooien. De serie Het lied van ijs en vuur, waar de televisieserie Game of Thrones op is gebaseerd, wordt, ook door hemzelf, beschouwd als zijn magnum opus.

Loopbaan

George R.R. Martin schreef in de jaren zeventig veel korte verhalen en won daarmee verschillende prijzen, waaronder drie Hugo Awards voor de novelles A Song for Lya (1975), The Way of Cross and Dragon (1980) en Sandkings (1980). Voor dit laatste werk won hij ook de Nebula Award. In 1986 kreeg hij voor de novelle Portraits of His Children een tweede Nebula. Voor The Skin Trade ontving hij in 1989 de World Fantasy Award en in 1997 won hij zijn vierd…Lees verder op Wikipedia

Suggesties